BYD ADL Enviro400EV voor schoon vervoer klimaatconferentie

BYD ADL Glasgow 21 Boris6-11-21. De volledig elektrische BYD ADL-bussen spelen een prominente rol op COP26, de 26e klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Glasgow. De in Engeland gebouwde dubbeldekkers zorgen voor schoon vervoer.

 


Een vloot van tien BYD ADL Enviro400EV dubbeldeksbussen heeft gezorgd voor emissievrij VIP-vervoer van wereldleiders, waaronder de Britse premier Boris Johnson en VN-secretaris-generaal António Guterres. Zij reisden per elektrische bus van de beveiligde Blue Zone van de conferentie naar een avondreceptie bij Kelvingrove Art Gallery georganiseerd door Z.K.H. Prins van Wales.
BYD ADL Glasgow 21 Boris 

De in Groot-Brittannië gebouwde elektrische bussen, ontstaan uit het samenwerkingsverband voor elektrische bussen tussen BYD en Alexander Dennis Ltd. (ADL), maken duidelijk hoe elektrificatie wordt ingezet om het openbaar vervoer op mondiaal niveau te transformeren. Het succesvolle BYD ADL-partnerschap, dat gebruikmaakt van baanbrekende BYD-batterijen en geïntegreerde aandrijflijntechnologie, heeft tot op heden bestellingen opgeleverd voor meer dan 1.000 emissievrije bussen in het VK. 

Als 's werelds toonaangevende fabrikant van elektrische bussen heeft BYD meer dan 68.000 elektrische bussen over de hele wereld geleverd. Inmiddels zijn meer dan 500 volledig elektrische, in Groot-Brittannië gebouwde bussen geleverd aan klanten in het VK. Met 26 jaar ervaring in R&D, productie en toepassing van batterijen, is BYD de enige autofabrikant die zijn eigen aandrijflijnen, batterijen, motoren en motorbesturingssysteem produceert. 

De elektrische BYD ADL Enviro400EV bussen werden voor deze bevoorrechte gelegenheid gebruikt om hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld te vervoeren op COP26. Het vervoer was mogelijk dankzij de samenwerking tussen ADL en Stagecoach, de grootste openbaarvervoermaatschappij van het VK. De elektrische dubbeldeksbussen, gebouwd in Schotland bij BYD ADL, zijn ingezet door Stagecoach. De bussen zijn uitgevoerd in het iconische rood van Transport for London.
BYD ADL Glasgow 21 lv 

Als de bestverkochte elektrische dubbeldeks bus van het VK, wordt de BYD ADL Enviro400V veelvuldig gebruikt voor openbaar vervoer in het hele land. De indrukwekkende actieradius van 257 km en zijn betrouwbaarheid maken de Enviro400V een haalbare keuze voor veel busbedrijven.Een elektrische Enviro400EV dubbeldekker wordt ook tentoongesteld in de prestigieuze Blue Zone van de klimaatconferentie COP26. De bus staat daar nadat ADL door de Britse regering was uitgenodigd om zijn nieuwste innovaties op het gebied van duurzaam transport te presenteren aan onderhandelaars en wereldleiders die de conferentie bijwonen. De bus is ter beschikking gesteld door een andere BYD ADL-klant en busmaatschappij, National Express. De bus maakt deel uit van de West Midlands-vloot. 

De elektrische bus die te zien is in de Blue Zone is het perfecte voorbeeld van duurzaam, schoon en praktisch vervoer. Het ontwerp en de baanbrekende technologie zullen naar verwachting grote belangstelling trekken tijdens het evenement, aangezien meer landen de overgang naar elektrificatie maken, als praktische stap naar netto nul emissie en verminderde luchtvervuiling. 
BYD ADL Glasgow 21 rv

Paul Davies, president & managing director van ADL, zei: “We zijn verheugd dat wereldleiders de kans hebben gekregen mee te rijden met onze baanbrekende dubbeldeksbussen. De conferentie COP26 is gericht op het vinden van oplossingen voor het klimaat en we zijn er trots op dat we een emissievrije oplossing hebben kunnen tonen die nu beschikbaar is. Schone elektrische bussen zijn essentieel om de uitstoot van transport over de hele wereld te verminderen en de overgang naar duurzame manieren van vervoer aan te moedigen. Emissievrije bussen zijn vandaag beschikbaar en klaar om op grote schaal te worden ingezet.” 

"We zijn bijzonder verheugd dat premier Boris Johnson, als uitgesproken voorstander van in Groot-Brittannië gebouwde emissievrije bussen, in staat was om zijn collega's van over de hele wereld het hoge niveau van innovatie en expertise van de Britse busindustrie te tonen.” 

Isbrand Ho, managing director van BYD Europe, zei: “We zijn er trots op dat gewaardeerde wereldleiders en andere invloedrijke afgevaardigden die het verschil kunnen maken bij het aanpakken van klimaatverandering, zelf kennis hebben gemaakt met de elektrische bussen van BYD ADL. BYD zet zich in voor baanbrekende emissievrije oplossingen voor schoon, betrouwbaar en milieuvriendelijk transport. We zijn er trots op samen te werken met anderen die onze visie delen, als onderdeel van de wereldwijde inspanning om de doelenstelling van 0 emissie te ondersteunen.” 

Niet alleen in de Blue Zone van de conferentie maakt de Enviro400EV-bus zijn opwachting. De bus speelde een prominente rol in de elektrische bustour 'Road to Renewables' die begon in Londen en 11 dagen en 968 mijl later eindigde op 29 oktober in Glasgow, drie dagen voordat COP26 zijn deuren opende. Het evenement was een samenwerking tussen COP26-partner SSE, de Go-Ahead-groep en andere partners, waaronder BYD ADL, en promootte innovatieve projecten voor decarbonisatie, zoals Bus2Grid.
BYD ADL Glasgow 21 UN  

De activiteiten van de elektrische bussen breiden zich verder uit op COP26. Elektrische BYD ADL bussen worden ingezet door First Bus als onderdeel van de uiterst belangrijke shuttleservice voor afgevaardigden die de conferentie bijwonen. Hiervoor wordt een vloot van 22 emissievrije Enviro200EV-bussen gebruikt, allemaal gebouwd in Schotland.