Opel Combo-e Cargo met 750 kg aanhangergewicht en stabilisatie

Opel Combo e Cargo 21 lv13-9-21. De nieuwe Opel Combo-e Cargo is vanaf nu te bestellen. Prijzen voor de batterij-elektrische lichte bedrijfswagen (LCV) beginnen bij € 27.599 (exclusief BTW en BPM).

 


De laadruimte tot wel 3,9 m3 en een laadvermogen tot wel 800 kg is toonaangevend in het segment. Afhankelijk van de omstandigheden en het rijgedrag heeft de nieuwe Opel Combo-e Cargo een actieradius tot 275 kilometer op een volle 50 kWh lithium-ion batterij (WLTP2). De batterij is aan een snellaadstation in ongeveer een half uur op te laden tot 80 procent van zijn capaciteit.
Opel Combo e Cargo 21 lzij

Voor deze emissievrije compacte bestelwagen heeft Opel, net als voor de onderscheiden versies met verbrandingsmotor, geen compromissen gesloten op het gebied van functionaliteit, comfort en veiligheid. Het uitgebreide gamma toonaangevende technologieën en assistentiesystemen varieert van de vermoeidheidsassistent en verkeersbordherkenning tot en met automatische noodremassistent met voetgangersherkenning. Bijzonder belangrijk voor de verkeersveiligheid is Surround Rear Vision, dat helpt om aanrijdingen met voetgangers en fietsers te voorkomen bij het naar rechts afslaan. Twee camera’s bieden zicht op de situatie naast en achter de auto.De elektrisch aangedreven Opel Combo-e Cargo is de ideale keuze voor bedrijven met een focus op duurzame mobiliteit, die een bedrijfsauto bijvoorbeeld willen gebruiken in steden waar de binnenstad alleen toegankelijk is voor emissievrije voertuigen.
Opel Combo e Cargo 21 dash

De nieuwe Opel Combo-e Cargo is er in twee lengtevarianten. De eerste versie L1H1 is 4.400 mm lang, heeft een wielbasis van 2.785 mm en kan voorwerpen met een lengte tot 1.781 mm vervoeren. Het laadvermogen is maximaal 800 kg en de laadruimte bedraagt 3,3 m3. De auto mag zelfs een aanhanger van 750 kg trekken – toonaangevend in dit segment. De 4.750 mm lange L2H1-variant heeft een wielbasis van 2.975 mm en een laadruimte van tot wel 3,9 m3, waarin voorwerpen tot een lengte van 2.131 mm passen. De L2H1-versie is leverbaar vanaf € 28.699,- (exclusief BTW en BPM).

Elektrische aandrijving: perfect voor zowel in de stad als daarbuiten
Dankzij het vermogen van 100 kW (136 pk) en het koppel van 260 Nm is de volledig elektrisch aangedreven Opel Combo-e Cargo perfect geschikt voor niet alleen stedelijk gebied, maar ook voor langere ritten buiten de stad. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 130 km/u. Het regeneratieve remsysteem dat de bestuurder keuze biedt uit twee instellingen, zorgt voor nog meer efficiency.
Opel Combo e Cargo 21 lv

Op alles voorbereid: talloze opties en diensten om opladen gemakkelijk te maken
De Opel Combo-e Cargo is voorbereid op diverse energie-infrastructuren en oplaadmogelijkheden, variërend van een wallbox tot snelladen – maar er is ook een kabel speciaal voor opladen aan een huishoudelijk stopcontact. Aan een openbaar 100 kW DC (gelijkstroom) snellaadstation duurt het tot 80 procent opladen van de 50 kWh batterij slechts ongeveer een half uur.

Na de introductie van de Movano-e is de Combo-e het laatste lid van de elektrische LCV-familie van Opel. Opels volledige gamma lichte bedrijfswagens is dus tegen eind 2021 geëlektrificeerd. Met ingang van 2024 biedt Opel ook van elk model van zijn personenauto’s een elektrische versie aan.
Opel Combo e Cargo 21 lvboven open

1 Geremd, helling van 12 procent.
2 Actieradius vastgesteld volgens de WLTP-testprocedure (R (EC) No. 715/2007, R (EU) No. 2017/1151). In de praktijk kan de actieradius afwijken, afhankelijk van diverse factoren, zoals rijstijl, omstandigheden op de weg, buitentemperatuur, gebruik van verwarming, airconditioning en de preconditioning-functie.
3 Gegevens onder voorbehoud.