Piaggio en Foton bouwen samen lichte bedrijfswagens

Piaggio Porter Van6-6-18. Piaggio heeft een grote naam op gebied van twee- en driewielers. Samen met de Chinese Foton Motor Group wil het Italiaanse bedrijf nu mini- pickup en bussen gaan ontwikkelen en produceren.

 

 

Roberto Colaninno, Voorzitter en CEO van Piaggio & C. S.p.A. (PIA.MI), en de heer Chang Rui, Vicevoorzitter van Foton Motor Group en Voorzitter van Foton International, hebben een definitieve overeenkomst ondertekend voor de ontwikkeling en productie van een nieuwe reeks vierwielaangedreven lichte bedrijfswagens. Het besluit is een vervolg op de voorlopige overeenkomst die in september 2017 in Peking ondertekend werd. De technische bijlagen zullen in de komende twee maanden voltooid worden.
Piaggio commercial vehicles 18 Foton

De twee partners gaan verschillende typen minipick-up- en minibusmodellen produceren om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar commerciële mobiliteitsoplossingen die met name geschikt zijn voor verplaatsingen binnen steden. Ze zullen worden uitgerust met de nieuwste milieuvriendelijke motoren en geavanceerde technologische features. Alle bedrijfswagens hebben een laadcapaciteit tot 1,5 ton. De modellen worden vanaf 2020 stapsgewijs op de markt gebracht via een distributienetwerk dat gericht is op maximale klanttevredenheid.
Piaggio Porter Van

Piaggio commercial vehicles 18 logoDe Piaggio Group, de Europese marktleider in de tweewielersector, heeft in 2017 wereldwijd 176.800 bedrijfswagens geleverd. De groep bevestigt daarmee haar positie als belangrijke speler op de markt van de lichte bedrijfsvoertuigen met drie of vier wielen voor het vervoer van passagiers en goederen.
De Foton Motor Group, de grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen in China met een totale omzet van ongeveer 51,7 miljard CNY (in 2017) en zo’n 40.000 werknemers wereldwijd, levert een compleet gamma producten met een grote technologische meerwaarde. De groep groeit snel en diversifieert haar internationale activiteiten, deels door middel van joint ventures met vooraanstaande bedrijven in de automobielsector, waaronder overeenkomsten met Daimler AG en Cummins Inc.