Fiat Ducato 40 jaar en best verkochte in Europa

Fiat Ducato 20 rv20-2-21. De Fiat Ducato wordt dit jaar 40 en is vanwege zijn veelzijdigheid, motorvermogen en lagere kosten altijd een van de meest gewaardeerde bedrijfsvoertuigen van Europa geweest.

 

In 2020 werd die reputatie beloond en werd de Ducato in Europa de best verkochte lichte bedrijfswagen, van alle segmenten. Een volumestijging van 7,6% leidde tot zo’n 150.000 verkochte exemplaren - waarvan ruim 1250 in Nederland - en een marktaandeel van 20,5%. De productie van de Ducato begon in 1981 in Sevel (Società Europea Veicoli Leggeri - Europees bedrijf voor lichte voertuigen-) in Val di Sangro, en vindt daar tot op de dag van vandaag nog steeds plaats. Het is gevestigd in Atessa (CH) en is de grootste fabriek ter wereld die middelgrote tot grote bestelwagens produceert.
Fiat Ducato 20 rv

Met zijn voorwielaandrijving, laadvolume en veelzijdigheid bracht de Ducato 40 jaar geleden een revolutie teweeg in het segment van grote bestelwagens. In de loop van de tijd is de Ducato geleidelijk geëvolueerd tot de benchmark in zijn segment die het nu is. Het is zelfs een trendsetter die wordt geproduceerd in meer dan 10.000 varianten en verkocht in meer dan 80 landen. Het brede scala aan carrosserieversies en de efficiëntie van het chassis hebben de Ducato tot de nummer één gemaakt voor speciale voertuigen èn van campers.
Fiat Ducato 20 lzij

De Ducato en campers: een gouden combinatie
De Ducato is niet alleen sinds 2014 leider in zijn segment en in 2020 de best verkochte lichte bedrijfswagen van Europa, het is ook in 13 Europese markten de onbetwiste leider in het segment van grote bestelwagens èn is de enige die specifiek is gemaakt als camperbasis. In het afgelopen decennium besloten zo’n 500.000 Europese gezinnen om te reizen in een camper op basis van Fiat Professional Ducato. Dit is te danken aan het brede scala aan carrosserievarianten, de vierkante vorm van de laadruimte, de efficiëntie van de motoren en de manier van rijden, bijna zoals in een personenauto. Het Ducato-basisvoertuig voor campers is ontworpen en ontwikkeld in samenwerking met de grootste Europese fabrikanten van vrijetijdsvoertuigen.
Fiat Ducato 20 ra

Ducato BEV naar “nulemissie"
Ontworpen in overeenstemming met de hoogste kwaliteitsnormen van Fiat Professional, zal de Ducato BEV beschikbaar zijn in alle carrosserievarianten met hetzelfde laadvolume als de conventionele Ducato. Dat wil zeggen van 10 m3 tot 17 m3, en het beste laadvermogen op de markt tot 1.950 kg. Er zullen ook verschillende batterijopties worden aangeboden, met een actieradius van 200 tot meer dan 330 km in een typische stedelijke leveringscyclus.
Fiat Ducato 20 la bak

Succes ook buiten Europa
Het succes van de Ducato is inmiddels goed ingeburgerd in Europa, getuige zijn nieuwe record, maar de wereldwijde ambassadeur van Fiat Professional is ook al enige tijd de bestseller in Rusland, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Australië. Hij wordt inmiddels verkocht in meer dan 80 landen zoals in Noord-Amerika als RAM's ProMaster.