BYD werkt aan belangrijke order Duitse BOGESTRA

BYD BOGESTRA 20 rv10-8-20. BYD, Chinese producent van elektrische bussen, is druk doende de Europese markt verder te veroveren met de levering van 22 bussen aan het Duitse OV-bedrijf BOGESTRA.

 

BOGESTRA (Bochum-Gelsenkirchener Straßenbahnen) en HCR (Straßenbahn Herne-Castrop-Rauxel), twee toonaangevende openbaarvervoerders (PTO's) in Duitsland, hebben de eerste elektrische bus van BYD, 's werelds toonaangevende fabrikant van elektrische bussen, uit een reeks van 22 stuks in ontvangst genomen. De overdracht is een mijlpaal voor BYD, aangezien het voor het eerst begint met het leveren van elektrische bussen aan een openbaarvervoeraanbieder in Duitsland.
BYD BOGESTRA 20 rv

Ondanks de recente COVID-19 lockdown-beperkingen, blijven de leveringen op schema voor voltooiing in oktober 2020. Als producent van gezichtsmaskers en hygiëneproducten, dit na de uitbraak van het coronavirus, schenkt BYD ook een partij gezichtsmaskers voor gebruik door passagiers van BOGESTRA en HCR, als onderdeel van de hygiënevoorschriften van de PTO's. BYD blijft zich in zetten om persoonlijke beschermingsmiddelen te produceren en zo bij te dragen aan de veiligheid in het openbaar vervoer in heel Europa.

Bij overdrachtsevenementen die vandaag zijn gehouden, is de eerste volledig elektrische bus van BYD in Duitsland in Gelsenkirchen gepresenteerd aan de burgemeester van de stad, Frank Baranowski. Later er op de dag wordt ook een elektrische bus van BYD overgedragen aan de burgemeester van Bochum, Thomas Eiskirch. BOGESTRA's CEO, Jörg Filter is, evenals BYD Europe Bus Deputy Sales Director, Patrick Oosterveld, aanwezig bij de overdracht.

De nieuwe, volledig elektrische, emissievrije BYD-vloot van 12 meter bussen, wordt in gebruik genomen in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, op route 380 in Gelsenkirchen en route 354 in Bochum. BYD's enkeldeks elektrische bus van 12 meter biedt plaats aan 80 passagiers en heeft een laadbereik van meer dan 200 km. Met 22 voertuigen, een aanzienlijk aantal voertuigen, zullen de BYD-bussen een substantiële bijdrage leveren aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in het dichtbevolkte gebied van Gelsenkirchen, Bochum en Herne.

De burgemeester van Gelsenkirchen, Frank Baranowski, rekent voor: ‘BOGESTRA levert me deze inspanningen een belangrijke bijdrage om de lucht schoon te houden, Het bedrijf zet nu ongeveer tien procent van zijn vloot om naar volledig elektrische bussen. Daarmee wordt het de nummer één in het Ruhrgebied. Het is een belangrijke bijdrage aan onze klimaatbeschermingsactiviteiten in de stad.”

In navolging van deze punten voegde de burgemeester van Bochum, Thomas Eiskirch, toe: “In de nabije toekomst zonder uitstoot en met een laag geluidsniveau van Weitmar naar Riemke kunnen rijden, is een belangrijke stap naar een betere klimaatbescherming op de grond. Het laat zien dat BOGESTRA zijn beloften nakomt en ik ben blij dat er binnenkort meer elektrische bussen zullen worden gebruikt."

BOGESTRA-bestuurslid Jörg Filter bevestigt: “BOGESTRA is een belangrijke speler op het gebied van duurzaamheid. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor het milieu en de bescherming van het klimaat zeer serieus en leveren een belangrijke bijdrage aan de levenskwaliteit in Bochum en Gelsenkirchen. ”

Patrick Oosterveld, Bus Deputy Sales Director bij BYD Europe: “We zijn blij met onze toetreding tot de Duitse markt. 22 voertuigen zijn een belangrijke aanwinst voor BOGESTRA en HCR, en het toont een grote betrokkenheid bij BYD. We zijn ook erg blij dat we deze toezegging hebben kunnen honoreren door het geplande leveringsschema te halen, ondanks beperkingen na de uitbraak van het coronavirus. BYD gaat door met het ontwikkelen van geavanceerde technologieën om een veilige, betrouwbare en emissievrije transportoplossing voor lokale autoriteiten en openbaarvervoerders te produceren. En wij willen helpen om een duurzamere toekomst voor iedereen te creëren."