Scania wint opnieuw de Green Truck Award

Scania R500 18 rv30--3-18. Scania is weer de zuinigste in een Duitse vergelijkingstest. Dankzij de prestaties van een R500 truck met vernieuwde 13-liter SCR-only motor

In deze Duitse brandstoftest wordt bekeken welk voertuig het laagste brandstofverbruik heeft. Scania won de prijs – opnieuw – dankzij zijn nieuwe generatie vrachtwagens met vernieuwde 13-liter SCR-only motoren. Europese transportbedrijven waarderen het laagste brandstofverbruik, de hoogste gemiddelde snelheden en de lagere CO2-uitstoot, waardoor de kosten laag blijven en de impact op het milieu gering is. 

Scania R500 18 lv
Met een gemiddeld brandstofverbruik van 24,92 liter per 100 km en een gemiddelde snelheid van 79,91 km/uur op de 350 kilometer lange testroute had de vrachtwagen van Scania een voorsprong op zijn naaste concurrent van wel 0,4 liter per 100 km. Vertaald naar een gemiddeld jaarlijks aantal kilometers van een langeafstandstruck van 150.000 kilometer komt dit neer op een jaarlijkse besparing van 600 liter (dit staat ongeveer gelijk aan 3 m3 dieselbrandstof over een periode van vijf jaar). 
De laatste drie à vier jaar heeft Scania in honderden reviews in de media waardering weten te oogsten. In veel Europese landen heeft Scania ook een flink aantal brandstofrecords gebroken in vergelijkingstests door onafhankelijke vakjournalisten. 

Scania R500 18 rv
“De Green Truck Award is een unieke vergelijkingstest, omdat deze zich precies richt op wat onze klanten het belangrijkst vinden qua kosten en duurzaamheid”, aldus Product Director Long Haulage Wolfgang Buschan van Scania Trucks. “Het feit dat we dit jaar wederom deze prijs hebben gewonnen is een enorm compliment.” 
De Green Truck Award wordt georganiseerd door twee vooraanstaande Duitse vakbladen: VerkehrsRundschau en Trucker. De deelnemende vrachtwagens hebben een totaal treingewicht (GTW) van 40 ton en rijden onder gecontroleerde omstandigheden over openbare wegen tussen München en Nürnberg. Het brandstofverbruik en de gemiddelde snelheid worden nauwkeurig bijgehouden en er vindt correctie plaats voor mogelijke verschillen in weers- of verkeersomstandigheden. Laag brandstofverbruik bespaart niet alleen kosten, maar staat ook gelijk aan energie-efficiëntie, lagere CO2-uitstoot en meer duurzaamheid.