Scania bouwt in Meppel nieuwe paintshop

Scania Production Meppel 195-4-19. Scania gaat exterieurdelen van de vrachtwagencabine in eigen beheer primeren. Hiertoe investeert Scania in twee volautomatische grondlakstraten, die bij de fabriek in Meppel verrijzen.

 

 

De nieuwe grondlakstraten worden gekoppeld aan de reeds bestaande automatische toplakstraten in haar fabriek voor ‘painted parts’ in Meppel. De beide grondlakstraten, die in totaal uit 8 lakrobots bestaan, worden gerealiseerd in een nieuw gebouw. Voor de nieuwe grondlakstraten zal gebruik worden gemaakt van de modernste technologie. Door de investering zal de kwaliteit van de gelakte exterieurdelen verder toenemen en zullen de totale lakkosten voor Scania afnemen. De nieuwe automatische lakstraten zullen naar verwachting eind 2021 operationeel zijn. Met deze nieuwe paintshop onderstreept Scania het belang van Meppel als productielocatie voor de toekomst.
Scania Production Meppel 19 

Het gaat goed met de verkoop van zwaardere vrachtwagens volgens Managing Director Scania Production Meppel B.V. Erik de Gilde. En dat merken ze bij Scania ook. De vrachtwagens worden onder andere in de vestiging in Zwolle gebouwd. In Meppel krijgen ze kleur in volautomatische lakstraten. "We lakken in Meppel op dit moment per dag zo'n 12.000 onderdelen. Goed voor 350 vrachtwagens." De onderdelen gaan naar Zwolle, maar worden ook geproduceerd voor vestigingen van Scania in Azië, Afrika en Australië. 

Bij Scania Production Meppel B.V. zijn momenteel 650 medewerkers werkzaam. Met de nieuwe investering zal de werkgelegenheid in Meppel verder toenemen.