Mercedes-Benz verlengde X-Klasse in Hardenberg

Mercedes Benz X Klasse verlengd 19 lv26-3-19. Mercedes-Benz introduceert de verlengde X-Klasse op Transport Compleet in Hardenberg (26-28 maart). Vanaf mei 2019 is de verlenging van de X mogelijk.

 

De nieuwe grijs-kenteken uitvoering van de premium pick-up biedt plaats aan vijf personen. Door de X-Klasse te verlengen en verhogen wordt voldaan aan de eisen voor BPM-vrijstelling voor grijskenteken voertuigen. De verlengde X-Klasse is ontwikkeld door Mercedes-Benz VanPartner Veth Automotive, in nauwe samenwerking met de R&D afdelingen van Mercedes-Benz Vans in Stuttgart. Dat betekent dat de verlengde uitvoering aan de zeer strenge controles en testen van de fabriek is onderworpen, waardoor ook voor deze uitvoering vertrouwd kan worden op de zeer hoge kwaliteit en duurzaamheid die van een Mercedes-Benz verwacht mag worden.Mercedes Benz X Klasse verlengd 19 lv

De aanpassing is mogelijk vanaf mei 2019. De verlenging van de X-Klasse komt volledig ten goede aan de ruimte van de laadbak. In de nieuwe uitvoering meet die laatste 2,06 meter in de lengte ten opzichte van de 1,72 meter voor de standaard laadbak. Grijs kenteken, plaats voor vijfDankzij de verlengde wielbasis en het verhoogde dak (+ negen cm) biedt de nieuwe BPM-vrije uitvoering van de X-Klasse op grijs kenteken plaats aan vijf personen. Alle inzittenden profiteren van het kenmerkende comfort- en veiligheidsniveau van Mercedes-Benz. Het zeer hoge aanhangwagengewicht (tot 3.500kg) is behouden. Kortom: een perfecte combinatie van gebruik voor zowel zakelijk en privé. Daarmee is de verlengde X-Klasse zeer geschikt voor bijvoorbeeld ZZP’ers.

Nederlands tintje
De Mercedes-Benz X-Klasse heeft van zichzelf al een Nederlands tintje: hij is ontworpen door de Nederlander Bertrand Janssen, de head-designer voor de huidige generatie Mercedes-Benz bestelwagens en trucks. De nieuwe, verlengde versie is ontwikkeld door de officiële Mercedes-Benz VanPartner Veth Automotive uit Duiven. Dit gebeurde in nauwe samenwerking met Mercedes-Benz in Duitsland. Bij de ombouw worden uitsluitend materialen gebruikt die voldoen aan de strenge kwaliteitseisen en opbouwrichtlijnen van Mercedes-Benz. De ombouw is beschikbaar voor de X-Klasse 220d en 250d met emissieklasse Euro 6b. De vanafprijs van de X-Klasse is € 38.480 (excl. BTW/BPM). De vanafprijs voor de (achteraf)ombouw bedraagt € 6.995,- (excl. BTW/BPM/keuring).
De verlengde Mercedes-Benz X-Klasse is per direct te bestellen bij de officiële Mercedes-Benz Van ProCenters en de aanpassing kan gedaan worden vanaf mei 2019.Eerste premium pick-upOp basis van alle kennis en ervaring op het gebied van bestelwagens en 4x4’s heeft Mercedes-Benz twee jaar geleden ’s werelds eerste premium pick-up op de markt gebracht. De X-Klasse is daardoor niet alleen een robuuste, terreinwaardige pick-up, maar ook een volwaardige en veelzijdige gezinsauto met typische Mercedes-Benz eigenschappen als dynamiek en comfort van topklasse en een zeer hoog veiligheidsniveau. De Mercedes-Benz onder de pick-ups biedt daarnaast vele mogelijkheden op het gebied van connectiviteit en individualisering. Zo is hij er met krachtige turbodieselmotoren, er zijn drie uitrustingsniveaus en er is keus uit achter- en vierwielaandrijving.