Renault Trucks D 2019 is 7% zuiniger

 

Renault D 19 lv14-12-18. Renault Trucks presenteert de 2019-versie van zijn distributie range: de Renault Trucks D en D Wide, die dankzij diverse verbeteringen 7% brandstof besparen.

 

 

De nieuwe trucks beschikken over nieuwe Euro 6 stap D-motoren, een verbeterde aerodynamica en een verbeterd chauffeurscomfort. De combinatie van nieuwe functies en de nieuwe motoren levert een brandstofbesparing op tot wel 7% in vergelijking met de vorige generatie.

De DTI 5, DTI 8 en DTI 11-motoren voldoen nu al aan de Euro 6 stap D-regelgeving die op 1 september 2019 van kracht wordt. De Renault Trucks D en D Wide-motoren zijn geoptimaliseerd en beschikken over de nieuwste generatie roetfilter (DPF). Om het brandstofverbruik verder te optimaliseren, zijn de DTI 5 en DTI 8-motoren voorzien van nieuwe motorsoftware. Alle aanvullende motorcomponenten zijn bovendien opnieuw ontworpen, waarbij de Renault Trucks D en D Wide zijn voorzien van een nieuw oliekoelsysteem en een low-flow waterpomp.
Renault D 19 lv

Geoptimaliseerde aerodynamica
Recent onderzoekswerk van Renault Trucks met het experimentele Urban Lab 2-voertuig heeft uitgewezen dat optimalisatie van de aerodynamica een van de belangrijkste factoren is om zowel het brandstofverbruik als de CO2-uitstoot van distributievoertuigen te reduceren, vooral wanneer ze in regionale en verstedelijkte gebieden worden ingezet.

Om de luchtstroom te verbeteren en daarmee het brandstofverbruik aanzienlijk te verminderen, is de aerodynamica van de Renault Trucks D en D Wide geoptimaliseerd. De trucks zijn uitgerust met nieuwe zijfenders en een nieuwe, verstelbare dakspoiler, die, dankzij twaalf instelbare posities kan worden aangepast aan alle mogelijke soorten opbouw.

Veiligheid en rijcomfort
Voor meer veiligheid en rijcomfort zijn de Renault Trucks D en D Wide nu uitgerust met nieuwe rijhulpsystemen. Adaptive Cruise Control (ACC) handhaaft automatisch een minimale afstand tot de voorligger om soepeler te kunnen rijden in druk verkeer. Hierdoor raakt de chauffeur minder snel vermoeid. Een instelbare snelheidsbegrenzer (Adjustable Speed Limiter ASL) is eveneens geïntegreerd. De bedieningselementen voor beide systemen zijn direct binnen handbereik van de bestuurder geplaatst, wat leidt tot veiliger en efficiënter rijden.

De Renault Trucks D en D Wide 2019 zijn nu te bestellen. Ze zijn compatibel met Biodiesel (tot 100%) en zijn ook verkrijgbaar in een CNG-uitvoering.