Nathaly Bol: "Vrouwen kunnen ook trucks besturen."

Film 30Volvo campagne vrouwelijke chauffeurs 18 Nathaly Bol6-12-18. Truckchauffeur is niet alleen een beroep voor mannen. Trucker Nathaly Bol vindt: “Iedereen moet dit werk kunnen doen.” En zij bewijst dat elke dag.

 

 

Het chauffeurstekort groeit. Steeds meer transportbedrijven kunnen de toenemende vraag naar transport niet aan omdat ze gewoonweg geen chauffeurs kunnen vinden. Meer vrouwen in het chauffeursvak kan een groot deel van het tekort oplossen. Maar hoe trek je vrouwen aan voor dit `typische` mannenberoep? Leven er niet te veel vooroordelen bij vrouwen waarom het werk niet geschikt zou zijn? In een nieuwe video vertelt chauffeur Nathaly Bol over haar ervaringen.
Volvo campagne vrouwelijke chauffeurs 18 sturen
Nathaly Bol werkt nu al enkele jaren bij het bedrijf van haar vader: Leo Bol Historische Truckrestauratie in Klazienaveen. Ze vervoert en monteert staalconstructies bij verzinkerijen en bouwbedrijven. Al vrij jong besloot Nathaly om chauffeur te worden. “Natuurlijk was de stap voor mij makkelijk, omdat ik er al op jonge leeftijd mee in aanraking kwam. Het verbaast me alleen nog steeds dat er maar zo weinig vrouwen chauffeur zijn. Het werk is niet zo zwaar meer. Auto’s zijn luxer en beter ingericht.”
Volvo campagne vrouwelijke chauffeurs 18 Nathaly Bol
Nathaly voelt zich als vrouw veilig in het vak: “Ik heb me nooit onveilig gevoeld, ook niet als ik ergens moet overnachten. Wel merk ik dat mensen nog dagelijks vreemd opkijken als ik uit de truck stap. Het is niet vanzelfsprekend dat een vrouw dit werk doet. Maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit werk kan doen ongeacht of je nu man of vrouw bent of groot of klein. Je hoeft daar echt niet een bepaald type voor te zijn. Je moet gewoon lekker jezelf zijn.”
Volvo campagne vrouwelijke chauffeurs 18 garage
Meer vrouwen in het chauffeursvak
Inschatting van het Sectorinstituut Transport en Logistiek geeft aan dat op dit moment zo’n 2 à 3% van de vrachtwagenchauffeurs vrouw is. Om het huidige chauffeurstekort op te lossen, wil de sector de komende jaren 3.000 chauffeurs werven. Geïnteresseerden kunnen zich op de website ikwordvrachtwagenchauffeur.nl aanmelden. Degenen die overtuigend genoeg kunnen bewijzen dat ze gemotiveerd zijn, krijgen minimaal 85% van het lesgeld terugbetaald en behalen in zo’n 3 tot 6 maanden hun papieren.
Volvo campagne vrouwelijke chauffeurs 18 duim
Om de sector te ondersteunen en vrouwelijke chauffeurs aan te trekken, verzamelt Volvo Trucks Nederland op haar website verschillende initiatieven van organisaties en vervoerders die zich inzetten voor meer diversiteit en waar vrouwelijke chauffeurs welkom zijn. “Wij hopen hiermee als fabrikant een steentje bij te dragen aan de problemen waar onze klanten voor staan. Bovendien is diversiteit een groot goed. Ook in de transportbranche”, besluit Roeland Ruygt, verkoopdirecteur Volvo Trucks Nederland.
Volvo campagne vrouwelijke chauffeurs 18 cabine
Op de website van Volvo Trucks Nederland is meer informatie te vinden.
Ook kunnen transportbedrijven zich aanmelden voor een verwijzing naar hun website.