Michelin AGILIS CrossClimate voor bestelwagens

Michelin Agilis CrossClimate 18 bestelwagen3-3-18. Michelin breidt  het aanbod CrossClimate banden uit voor grote en kleine bestelwagens met de nieuwe serie Agilis, een zomerband met alle capaciteiten van een winterband.

Deze band, die meerdere prijzen won, komt nu ook beschikbaar voor kleine en grote bestelwagens. Daartoe introduceert Michelin de Agilis CrossClimate; en zomerband met alle capaciteiten van een winterband. Hij is de eerste van een nieuwe generatie high-performance banden voor kleine en grote bestelwagens, die geen concessies doen bij winterse omstandigheden of op modder en gras. Het zijn banden die kunnen bogen op een hoog kilometerrendement en een lage TCO (Total Cost of Ownership), veiligheid onder alle weersomstandigheden, robuustheid, en weerstand tegen beschadigingen. Deze nieuwe band is ontworpen en gemaakt op basis van feedback die Michelin in de afgelopen tien jaar heeft verzameld onder eindgebruikers. Hij voldoet aan twee cruciale behoeften: met éen bandentype het hele jaar door onder alle weersomstandigheden mobiliteit bieden en tegelijkertijd dankzij robuuste zijwanden bestand zijn tegen beschadigingen. De Agilis CrossClimate voorziet in beide behoeften dankzij een ruig loopvlakprofiel, de toepassing van nieuwe innovatieve rubber compounds, en speciale nieuwe oplossingen voor de bescherming van de zijwanden en de schouders. Volgens voertuigverkoopcijfers, vormen bestelwagens het snelst groeiende segment. Dat komt door de explosieve groei van het online winkelen en de daarmee gepaard gaande toename van bezorging in woonwijken, en door alle beperkingen die steden stellen aan het toelaten van zware bedrijfswagens. Klanten verwachten van bedrijven, werklieden en fleet owners dat ze het hele jaar door, ongeacht de weersomstandigheden, op tijd komen om goederen af te leveren of hun diensten te verlenen. Daardoor groeide de markt voor all-season banden voor bestelwagens tussen 2016 en 2017 met 37 %.

Michelin Agilis CrossClimate 18 band
De specificaties en blauwdruk die de bandenontwerpers van Michelin meekregen voor de Agilis CrossClimate, waren het resultaat van vijf jaar feedback van eindgebruikers uit Frankrijk, Duitsland, Turkije en Groot-Brittannië. Uit duizenden kwalitatieve interviews, uitgevoerd door het externe onderzoeksinstituut GMV, bleek dat gebruikers vooral vroegen om twee eigenschappen:
 Eén band die lang meegaat en uitstekende grip, tractie en betrouwbaarheid biedt in alle seizoenen, onder alle weersomstandigheden en op alle typen wegdek.
 Robuust en bestand tegen beschadigingen; met name in een stedelijke omgeving waarin banden veel hebben te lijden van stoepranden en andere objecten.

De Agilis CrossClimate heeft een 3PMSF markering en is dus gecertificeerd voor gebruik in winterse mstandigheden. Maar dankzij de toepassing van de nieuwste rubbertechnologieën, zijn het gedrag, de remweg en de levensduur van de Agilis CrossClimate gelijk aan die van een zomerband op droge wegen. Deze band is gemaakt met compounds die het rubber en het loopvlak, zelfs bij vorst, flexibiliteit
geven. In het loopvlak heeft hij een zone die uit meerdere rubberlagen bestaat, waardoor de overdracht van warmte in de band tot een minimum wordt beperkt. Het loopvlakprofiel, dat is geïnspireerd op de prijswinnende* CrossClimate+ personenwagenband, heeft een V-vorm die op innovatieve wijze wordt gecombineerd met hightech profielblokken. Die bevatten, bi-directionele, zelfblokkerende lamellen. Ze
zorgen voor gripkanten die zich vastbijten in de sneeuw en op ijs. Daardoor heeft deze band 20 % meer grip dan zijn voorganger voor het wintersegment, de Agilis Alpin. De combinatie van nieuw loopvlakrubber met een V-vormig loopvlakprofiel zorgt voor grip onder alle omstandigheden, maar ook voor een langere levensduur. Uit testen blijkt dat hij 35 %** langer meegaat dan het gemiddelde van zijn premium concurrenten. 

Michelin Agilis CrossClimate 18 bestelwagen

De hogere weerstand tegen beschadigingen, waar gebruikers behoefte aan hebben, wordt gerealiseerd met behulp van 1,5 mm dikke trapeziumvormige blokken ter hoogte van de schouders en het bovenste deel van de zijwanden. Deze blokken en het rubber waarvan ze zijn gemaakt, werden ontleend aan de Michelin terreinbanden voor militaire trucks. Ze geven extra bescherming zonder concessies te doen aan de flexibiliteit van het karkas.
De Agilis CrossClimate werd ontwikkeld en rigoureus getest onder uitdagende interse omstandigheden. Dat gebeurde door het Michelin testteam voor winterbanden op twee Europese locaties die 4.000 km van elkaar zijn verwijderd: Ivalo, bij de poolcirkel in Finland, en Barcelonette, dat op 2.715 meter hoogte in de Alpen ligt en de hoogste weg van Europa heeft. Doordat de nieuwe Agilis CrossClimate in deze uitdagende omstandigheden is ontwikkeld en getest, kan men ervan op aan dat de wagen altijd precies op tijd arriveert bij klanten: of het nu gaat om de loodgieter die de verwarming moet repareren, dan wel om de bezorger die een speciaal pakketje komt brengen. 

De Michelin Agilis CrossClimate is niet zomaar een all-season band. Hij heeft alle voordelen van een zomerband als het gaat om remweg op nat wegdek***, remweg op droog wegdek, levensduur, en brandstofefficiëntie. Maar tegelijkertijd heeft hij ook alle voordelen van een winterband als het gaat om tractie en remgedrag*** bij rijden onder koude omstandigheden of als er incidenteel sneeuw ligt.
* De MICHELIN CrossClimate+ won de Auto Express 2017/8 prijs voor beste all-season band, en de Auto Bild
Allrad all-season SUV bandentest 7/2017.
** DEKRA testen tonen aan dat het kilometerrendement minimaal 35 % hoger is dan van de gemiddelde
concurrerende zomer-, winter- en all-season producten.
*** Erkend met een A-label in de categorieën voor zomerbanden en winterbanden.