Mercedes-Benz Arocs 8x4 met 13 tons luchtvering

Mercedes Benz Arocs 4152L 8x4 Haulo 3x9-10-18. Haulo is dik tevreden over de unieke wrecker met 13 tons luchtvering.

 

 

De onlangs in gebruik genomen Arocs 4152 L sleepwagen maakt volgens Haulo Berging de verwachtingen meer dan waar. Uniek is de 13 tons luchtvering op de achterassen. Het bergingsbedrijf uit Alkmaar kan met deze vierassige truck de zwaarste vrachtwagens probleemloos slepen.
Mercedes Benz Arocs 4152L 8x4 Haulo 3x

Mercedes-Benz wereldprimeur
Voor de zwaarste bergingswerkzaamheden heeft Haulo Berging recentelijk een niet alledaagse Arocs 4152 L in gebruik genomen. Deze 8x4 Mercedes-Benz wrecker is de eerste met een 13 tons luchtvering op de achterassen in plaats van bladvering. De 41 tons Arocs wordt ingezet als sleepwagen voor vrachtwagens. De rijeigenschappen van de Arocs en de uitstraling waren voor Haulo Berging belangrijke argumenten om weer voor Mercedes-Benz te kiezen. Dit jaar werden ook al een Actros StreamSpace 2540 L, een Actros ClassicSpace 1830 L en een Actros ClassicSpace 1827 L door vaste mobiliteitspartner Gomes Noord-Holland geleverd. De Arocs mag echter niet zomaar door iedereen bestuurd worden omdat er speciale eisen aan het gebruik worden gesteld. Naast een groot rijbewijs en de opleidingen lichte berging en pechhulp hebben zes Haulo chauffeurs de opleiding zware berging behaald.

Mercedes-Benz
De trucks van Mercedes-Benz zijn een vaste waarde in de vloot van Haulo Berging. Van de negentien trekkende eenheden hebben acht een ster op de grille. De levering en het periodieke onderhoud wordt verzorgd door Gomes Noord-Holland. Naast leverancier zijn zij ook klant bij Haulo Berging. Wanneer er gestrande voertuigen naar de Mercedes-Benz truckdealer gebracht moeten worden, neemt Haulo Berging die taak waar. De relatie tussen dealer en berger is al ruim een halve eeuw goed. Haulo Berging maakt ook gebruik van de diensten van Mercedes-Benz Financial Services. Zo werd de nieuwe Arocs voor zes jaar geleased via de financiele dienstverlener.

Haulo Berging
Het familiebedrijf heeft door de jaren heen veel expertise opgebouwd in het bergen en vervoer van boten, personen- en bedrijfswagens. Met 21 medewerkers staat men 24 uur per dag, zeven dagen per week klaar. Voor een optimale spreiding in het verzorgingsgebied heeft men naast het hoofdkantoor in Alkmaar ook vestigingen in Schagen, Den Helder en Den Oever.