Michelin X Coach Z voor veilig busvervoer

MICHELINX Coach Z 295 80 225 181-10-18. Op de IAA Commercial Vehicles beurs 2018 in Hannover, introduceerde Michelin de MICHELIN X Coach Z: de nieuwe, meest complete, band voor bussen in het regionale vervoer en voor het langeafstandsvervoer.

 

 

Om het de busbedrijven makkelijk te maken, kan de nieuwe 295/80 R 22.5 MICHELIN X Coach Z zowel op de stuuras als de trekas worden gemonteerd. Hij heeft M+S en de 3PMSF markeringen, die staan voor mobiliteit en veiligheid in alle seizoenen. Deze nieuwe band combineert twee innovatieve technologieën, Regenion en Infinicoil, waardoor hij robuuster is en een groter kilometerpotentieel heeft. Ten opzichte van de vorige generatie, kan hij 16 % meer kilometers afleggen*.

In het kader van Michelin’s wereldwijde productstrategie, blijft de MICHELIN X Coach Z langdurig goed presteren dankzij een evolutief loopvlakprofielt. Het profiel van het loopvlak verandert al naar gelang de band slijt. De groeven en afvoerkanalen voor het water openen zichzelf in de laatste levensfasen van de band. Het nieuwe ontwerp van de groeven helpt bovendien om het contactvlak te maximaliseren en zorgt dat er meer rubber in contact is met de weg waardoor de band meer grip heeft op nat wegdek. Verder heeft de band de 3PMSF-markering die garandeert dat hij ook in winterse omstandigheden goed presteert. Dit veelzijdige product met een lange levensduur, kenmerkt zich door een robuuste constructie, die zorgt voor betrouwbaarheid en een maximale mobiliteit. Beide eigenschappen zijn essentieel voor bedrijven in het personenvervoer. Voor een rustige reis van zowel de passagiers als de chauffeurs, is ook van belang dat de banden, door hun innovatieve loopvlakontwerp, weinig geluid maken.

Vanwege zijn bewezen kwaliteiten in de winter, waarvan de 3PMSF-markering getuigt, kan de nieuwe MICHELIN X Coach Z het hele jaar door worden gebruikt. Daarmee voorkomt hij kosten voor de opslag en wissels van banden.
MICHELINX Coach Z 295 80 225 18

Michelin wist deze prestaties te bereiken door haar twee meest innovatieve technologieën te combineren:

Regenion: groeven met verschillende vormen, garanderen een minimale vervorming van het loopvlak. Er is dus minder rolweerstand en dat vermindert ook het brandstofverbruik. Bovendien regenereren de groeven zichzelf naarmate ze verder slijten. Daarmee zorgen ze, ongeacht de weersomstandigheden, voor een hogere mate van grip en tractie gedurende de hele levenscyclus van de band. De Michelin ingenieurs gebruikten revolutionaire 3D technieken om de complexe mallen te maken waarmee ze geavanceerde loopvlaktekeningen en profielen kunnen maken die aan de oppervlakte verschijnen als de band verslijt.
Infinicoil: deze technologie voorziet in een doorlopende staaldraad, binnenin het karkas, die (afhankelijk van de afmetingen van de band) tot 400 meter lang kan zijn. Deze uiterst bestendige staaldraad verhoogt de algehele weerstand van de band en optimaliseert zo het contactvlak met de grond. Door deze optimalisatie heeft de band een groter kilometerpotentieel en minder rolweerstand zodat het brandstofverbruik omlaaggaat. Tegelijkertijd beschikt deze band, dankzij zijn robuuste structuur, over een uitstekend draagvermogen. Op de vooras gemonteerd, kan de nieuwe MICHELIN X COACH Z een last van 7,5 ton dragen.

De MICHELIN X COACH Z is geschikt voor herprofilering en loopvlakvernieuwing, waardoor op de operationele kosten kan worden bespaard en het gebruik van grondstoffen wordt teruggedrongen. De band is beschikbaar in de afmeting 295/80 R 22.5.