MAN TGX 18.510 volledig luchtgeveerd met GX-cabine

12-2-24. VOF Zwaagstra Transport en Dienstverlening in het Friese Nij-Beets heeft het wagenpark uitgebreid met een volledig luchtgeveerde MAN TGX 18.510 4x2 trekker met GX-cabine.
MAN-TGX-18510-Zwaagstra-24-rv.jpg

Zwaagstra Transport is het bedrijf van Sjouke en Geert Zwaagstra. Het bedrijf werd elf jaar geleden opgericht en transporteert losgestorte goederen en zeecontainers met vijf trucks.

Voor Zwaagstra is de nieuwe MAN een eerste kennismaking met dit merk. “Wij waren op zoek naar een trekker en bij MAN hadden we een goed gevoel”, verklaart Sjouke Zwaagstra. “Daarbij komt dat de vaste chauffeur, Wijtse Veenstra, goede ervaringen met dit merk heeft en hij zag het huidige model helemaal zitten.”

Bijzonder compleet uitgerust
De truck werd door Wierda Bedrijfswagens compleet uitgerust met onder meer een standairco, magnetron en PTO met een hydrauliekset voor de Walking Floor trailer. Zwaagstra: “Uitstraling en comfort zijn voor ons belangrijk. Bovendien doen wij tien jaar met de trucks, en dan moet het gewoon goed voor elkaar zijn, vandaar de complete uitrusting.”
MAN-TGX-18510-Zwaagstra-24-neus.jpg

Vele opties
De truck werd voorzien van een speciale zonneklep van SolarGuard, een stoere lichtbak en de nodige extra verlichting. Een glanzende set aluminium Alcoa’s maakt het plaatje compleet, en zorgt tevens voor een lager eigen gewicht. “Dat is belangrijk in het losgestort-werk, want dat resulteert in een hoger netto laadvermogen”, aldus Sjouke Zwaagstra.
MAN-TGX-18510-Zwaagstra-24-la.jpg

Persoonlijke touch
Nadat de truck compleet was gespoten in de huisstijl van Zwaagstra, werd er nog een persoonlijke touch aan het interieur toegevoegd met een speciale achterwand, lederen vloerbekleding en extra sfeerverlichting. Chauffeur Wijtse: “Ik heb nu de eerste rit gedaan met de auto en hij bevalt mij meer dan uitstekend. Wat een rust en ruimte!”