PEUGEOT E-TRAVELLER nieuwe dimensie in personenvervoer

17-11-23. De nieuwe PEUGEOT E-TRAVELLER is de ideale keuze voor zakelijke klanten die een groot aantal passagiers en hun bagage comfortabel over grote afstanden willen vervoeren.
PEUGEOT-E-TRAVELLER-23-lv.jpg

De nieuwe E-TRAVELLER is er in twee lengtevarianten: standard (4,98 meter) en LONG (5,33 meter). Door zijn hoogte van 1,90 meter kan hij ook de meeste parkeergarages binnenrijden.

ALLURE: een nieuw ontwerp dat zowel stijlvol als nuttig is.
EMOTION: de allerbeste technologie voor comfort en veiligheid.
EXCELLENCE: emissievrij, keuze uit twee batterijvarianten, actieradius tot 350 kilometer. 

PEUGEOT E-TRAVELLER: flexibel, om aan elke behoefte te voldoen
De PEUGEOT E-TRAVELLER is het vervoermiddel voor professionele personenvervoerders (bijvoorbeeld hotels, shuttleservices en taxibedrijven) en biedt comfortabel plaats aan vijf tot negen passagiers – afhankelijk van de versie. Het VIP-uitrustingsniveau omvat een lounge-configuratie met vier afzonderlijke zitplaatsen – twee-aan-twee tegenover elkaar – met een bijzonder luxueuze afwerking en uitrusting (waaronder airconditioning in drie zones en een verduisterend glazen dak).

De E-TRAVELLER is flexibel aan te passen en praktisch in gebruik, met verschuifbare en verwijderbare stoelen, opbergvakken op de tweede zitrij, geïntegreerde zonwering en meer. En hij is ook perfect geschikt voor het ondernemen van buitenactiviteiten dankzij Advanced Grip Control met Hill Assist Descent Control voor extra grip op gladde ondergrond, zoals sneeuw, modder en zand.

Er is ook een PEUGEOT E-EXPERT Combi die maximaal negen zitplaatsen en optimaal gebruiksgemak biedt. Die is vooral geschikt voor regulier vervoer van bijvoorbeeld gehandicapten, scholieren en (sport)teams.

Wat alle nieuwe E-TRAVELLERS met elkaar gemeen hebben, is hun bijzonder royale binnenruimte – de batterij van de elektrische aandrijflijn doet daar ook geen afbreuk aan, want die bevindt zich onder de vloer. Afhankelijk van de configuratie van het interieur kan de nieuwe PEUGEOT E-TRAVELLER tot negen personen vervoeren met een bagageruimte van 1.500 liter, of vijf personen met een bagageruimte van 3.000 liter. Met twee of drie personen bedraagt de bagageruimte zelfs maximaal 4.900 liter.

De nieuwe PEUGEOT E-TRAVELLER gaat nog een stap verder dan modellen van andere fabrikanten doordat het model een hoger niveau van veiligheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid biedt. 
PEUGEOT-E-TRAVELLER-23-la.jpg

ALLURE: verfrissende elegantie
Als het om personenvervoer gaat, staat de nieuwe PEUGEOT E-TRAVELLER meer dan ooit garant voor elegante en comfortabele mobiliteit.

• Nieuw ontworpen front. De E-TRAVELLER heeft het nieuwe familiegezicht van PEUGEOT, met een nieuw ontworpen grille met het PEUGEOT-logo in het midden, nieuwe LED-koplampen in de iconische klauwvorm en een voorbumper die verder is geoptimaliseerd voor zowel veiligheid als aerodynamica.

• Geheel nieuw dashboard. Het digitale instrumentenpaneel en de grote centrale touchscreen garanderen veiligheid en gebruiksgemak tijdens de dagelijkse ritten. Optioneel is een verwarmbaar stuurwiel. Er zijn nu meer en grotere opbergvakken, vooral op het dashboard en in de middenconsole. Het dashboard is voorzien van de nieuwe, handige en compacte e-Toggle-schakelaar voor de bediening van de elektrische transmissie.

• De afwerking van het interieur is nog verfijnder, met nieuwe stof of geperforeerd leder voor de stoelen (afhankelijk van de versie) en nieuwe Liquid Palladium-kleurige bekleding op de wanden. 

EMOTION: technologische ontwikkelingen voor meer comfort en veiligheid
De nieuwe uitrusting van de PEUGEOT E-TRAVELLER verhoogt het comfort en de veiligheid van bestuurder en passagiers.

• Een nieuw digitaal 10-inch instrumentenpaneel is standaard in elke nieuwe E-TRAVELLER. Het biedt een optimale en aanpasbare weergave van essentiële informatie, waaronder die van het navigatiesysteem en informatie met betrekking tot de energiestromen en het opladen van de batterij.

• Nieuw, groot centraal touchscreen. PEUGEOT levert de nieuwe E-TRAVELLER standaard met een centraal 10-inch HD-touchscreen voor de bediening van het audiosysteem en connected navigatie. Voor optimaal comfort zijn met de spraakassistent ‘OK PEUGEOT’ de belangrijkste functies met gesproken opdrachten te bedienen.

• Compleet assortiment rijhulpsystemen: vermoeidheidswaarschuwing voor de bestuurder, verkeersbordherkenning, rijstrookassistentie, automatische noodremassistentie met voetgangers- en fietsersherkenning, snelheidsbegrenzer. De PEUGEOT E-TRAVELLER is uitgerust met een breed scala aan rijassistentiesystemen, die op dit nieuwe model verder zijn verbeterd met adaptieve cruisecontrol. 

EXCELLENCE: efficiënter en meer verbonden dan ooit
Een compleet elektrisch modellengamma – krachtig en met een actieradius tot 350 kilometer.

Drie rijmodi die voldoen aan de dagelijkse behoeften. De nieuwe PEUGEOT E-TRAVELLER is voorzien van een nieuwe, efficiëntere elektromotor met een maximumvermogen van 100 kW (136 pk) en een maximumkoppel van 260 Nm. Die garandeert optimale prestaties, vanaf het starten tot aan de topsnelheid van 130 km/u. Er zijn drie rijmodi: Eco voor een maximale actieradius, Power voor maximale prestaties onder volledige belasting en Normal.
Twee batterijvarianten, actieradius tot 350 kilometer. De nieuwe E-TRAVELLER biedt keuze uit twee batterijvarianten. De batterij met een capaciteit van 50 kWh maakt een actieradius van maximaal 224 kilometer mogelijk (WLTP gecombineerd, in afwachting van certificering), waardoor de nieuwe E-TRAVELLER perfect geschikt is voor dagelijks gebruik in en rond de stad. Voor optimale veelzijdigheid voor alle soorten ritten biedt de batterij van 75 kWh een bereik van maximaal 350 kilometer (WLTP gecombineerd, in afwachting van certificering).
Nieuw regeneratief remsysteem. Om de actieradius te optimaliseren, voorziet PEUGEOT de nieuwe E-TRAVELLER van een nieuw regeneratief remsysteem. Dat is op drie regeneratieniveaus in te stellen via de peddels achter het stuur.
Efficiënt opladen. Met de standaard boordlader van 11 kW is de batterij van de E-TRAVELLER efficiënt op te laden.
Geschatte laadtijden:
Via een 100 kW DC-snellader: van 5 tot 80% in 38 minuten (50 kWh-batterij) of 45 minuten (75 kWh).
Via een 11 kW AC-laadpunt: tot 100% in 4 uur en 50 minuten (50 kWh) of in 7 uur en 30 minuten (75 kWh).

Connectiviteit van de nieuwste generatie
Informatiesystemen PEUGEOT i-Connect® en PEUGEOT i-Connect® Advanced. PEUGEOT i-Connect® biedt uitgebreide en uiterst responsieve connectiviteit dankzij Apple CarPlay en Android Auto. De technologische gebruikservaring wordt compleet met PEUGEOT i-Connect® Advanced, dat is uitgerust met krachtige TomTom-navigatie. Systeemupdates worden ‘over the air’ uitgevoerd.
Draadloze verbinding met Apple CarPlay en Android Auto betekent dat informatie van de smartphone op het centrale scherm kan worden getoond zonder dat de smartphone moet worden aangesloten.
Een draadloze smartphone-oplader bevindt zich voorin in de middenconsole van de nieuwe PEUGEOT E-TRAVELLER.
Meer stopcontacten. De nieuwe E-TRAVELLER is voorzien van twee USB-C-aansluitingen op het dashboard, twee USB-C-aansluitingen op de tweede zitrij en twee 12V-aansluitingen.

PEUGEOT biedt de volgende online diensten aan om gebruikers van de PEUGEOT E-TRAVELLER te ondersteunen:

Met Free2move Charge vergemakkelijkt PEUGEOT de toegang tot diverse laadoplossingen:

Thuis of op het werk, via een ruim aanbod apparatuur (versterkt stopcontact, (Smart) Wallbox), een diagnose voor de benodigde elektrische installatie en de beste laadoplossing, evenals de uiteindelijke installatie door aanbevolen partners.
Openbaar opladen via Free2Move Charge, dat toegang geeft tot een netwerk van ruim 580.000 laadpunten in Europa.
De MyPeugeot®-smartphone-app voegt functies en online diensten toe aan de nieuwe elektrische bedrijfsauto’s van PEUGEOT:

Een virtueel onderhoudslogboek
Vooraf gemaakte ritten via de smartphone naar het boordnavigatiesysteem sturen; het navigatiesysteem is voorgeprogrammeerd om gesproken instructies uit te voeren en met TomTom wordt de kaart naadloos bijgewerkt.
Batterij opladen op de meest geschikte tijdstippen en afhankelijk van de beschikbaarheid van laadstations; beschikbaar via de eRoutes-app en de spiegelfunctie van het navigatiesysteem.
Bediening op afstand van de centrale portiervergrendeling, verlichting en claxon.
De berijder van de PEUGEOT E-TRAVELLER heeft altijd de mogelijkheid om de thermische pre-conditionering te starten of te plannen, en het opladen van de batterij op afstand te controleren, te plannen, te starten en uit te stellen.