Bijenkorf en Zwitserland Toerisme gaan samenwerking aan

19-5-22. Het Nederlandse warenhuis de Bijenkorf en Zwitserland Toerisme lanceren samen de campagne ‘Duurzame stedentrips naar Zwitserland’.
Zwitserland-Keyvisual-Basel-Bijenkorf-22.jpg

Sinds half mei brengt de Bijenkorf het Zwitserlandgevoel naar zijn winkels en verrast met inspirerende reistips voor een Zwitserse stedentrip. Musea en architectuur van wereldklasse, design, fraaie historische stadscentra en lokale gastronomie; de Zwitserse steden bieden belevingen op topniveau. In de Bijenkorf in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden vanaf 17 mei gedurende een maand ‘Zwitserland Pop-Up Infopunten’ geopend waar de klanten dankzij virtual reality een voorproefje krijgen van het culturele en culinaire aanbod in de Zwitserse steden.
Daarnaast zijn gedurende de hele campagnemaand Zwitserse kazen en Zwitserse dessert verkrijgbaar in het restaurant en de bakkerij van de drie Bijenkorf winkels. Het dessert – de typische Bündner Nusstorte – wordt speciaal ter gelegenheid van deze campagne, gebakken door Jeroen Achtien, de Nederlandse sterrenchef van Vitznauerhof, het prachtige monumentale Jugendstilhotel gelegen aan het Vierwoudstedenmeer. Ten slotte worden in de winkels en op debijenkorf.nl travelitems in een Zwitsers decor voorgesteld.

Kwaliteit en duurzaamheid
De Bijenkorf en vakantieland Zwitserland zijn niet alleen kwalitatieve brands, ze delen ook dezelfde waarden. Bij beiden staan kwaliteit en duurzaamheid centraal. Zo wil de Bijenkorf in 2025 alleen nog maar duurzamere merken verkopen, in 2040 compleet CO2-neutraal zijn en introduceerde het onlangs groene services als vintage en verhuur. De duurzame producten van de Bijenkorf zijn herkenbaar aan het Groene Bij logo. Duurzame reisbelevingen en accommodaties in Zwitserland krijgen het groene keurmerk Swisstainable. Duurzaam reizen betekent niet noodzakelijk dat je het met minder moet stellen. Duurzaam reizen staat voor meer bewustzijn, genieten en diepgang.

De Zwitserse steden zijn perfect bereikbaar met de trein. Vanuit Nederland zijn er dagelijks rechtstreekse verbindingen naar Basel en Zürich en er rijden ook nachttreinen. Duurzame belevenissen tijdens een citytrip in Zwitserland zijn legio. In Basel bijvoorbeeld kunnen hotelgasten dankzij de BaselCard gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, overnachten in het eerste zero-waste hotel van Zwitserland en lokale en natuurlijke producten shoppen en uitproberen in de duurzame shops en restaurants.

“Het partnership met de Bijenkorf was voor ons een logische keuze”, zegt Armando Troncana, directeur Zwitserland Toerisme voor de Benelux. “Wij spreken dezelfde doelgroep aan: klanten die veel belang hechten aan kwaliteit en duurzaamheid. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Zwitserland hun de bijzondere reiservaringen biedt die ze zoeken.

Meer informatie:
Zwitserse steden: https://www.myswitzerland.com/nl-be/interesses/steden-cultuur/
Duurzaam Zwitserland: https://www.myswitzerland.com/nl-be/reisplanning/over-zwitserland/duurzaamheid/
De Bijenkorf: https://www.debijenkorf.nl/inspiratie/zwitserland