Zweden live op Instagram met thema-uitzendingen

Norrqvarn Gota Kanal picnic20-5-20. Als je niet naar Zweden komt, dan komt Zweden wel naar jou... Onder dat motto start West-Zweden vanaf 20 mei met wekelijkse live-uitzendingen vanuit de regio via Instagram account @westsweden.

 

 

Iedere woensdag zet West-Zweden via speciale thema-uitzendingen hoogtepunten uit de regio in de schijnwerpers. Deze zijn simpel thuis of onderweg te volgen via het Instagram account @westsweden. Ga mee oesters vangen of volg een outdoor yoga-les.

De uitzendingen belichten iedere woensdag om 15.00 uur verschillende kanten van de populaire regio waar Bohuslän, Västra Götaland en Dalsland onder vallen. De eerste uitzending op 20 mei staat in het teken van de rijke seafood traditie aan de westkust. Hanna Karlsson Thorén van Everts Sjöbod uit Grebbestad neemt de kijkers mee in de wereld van de Zweedse oesters.
Hanna Everts Sjobod
Andere uitzendingen trakteren de kijker op outdoor yoga-lessen op de rotsen bij Grönemad, een wandeling op de befaamde wandelroute Gotaleden en een cookingclass op de tafel van Edible Country vlak aan het Göta kanaal.
Norrqvarn Gota Kanal picnic

Support your locals
In de uitzendingen komen verschillende lokale bedrijven aan bod. Daarmee geeft West-Zweden tevens een podium aan deze locals die onder normale omstandigheden een druk toeristenseizoen tegemoet zien.
Getryggen Gotaleden hut

VisitSweden logoDe uitzendingen starten op woensdag 20 mei en duren tot in ieder geval 10 juni of mogelijk langer zo lang de reisrestricties in Europa vanwege de Corona-situatie niet versoepeld zijn. De uitzendingen starten om 15.00 uur via Instagram @westsweden. Meer informatie over de uitzendingen en verschillende thema's vind je op de website van West-Sweden.

Voor meer informatie over de reisrestricties omtrent het Covid-19 virus in Zweden, heeft de Zweedse overheid een speciale website in het leven geroepen met alle informatie.