Thailand laat je aan de drukte ontsnappen in luxe wellness resorts

15-1-23. Om de mentale gezondheid dit jaar een extra boost te geven hebben wij de meest luxe escapes voor ultieme ontspanning in Thailand op een rijtje gezet.
Thailand-23-yoga.jpg

De prachtige natuur, de gastvrije bevolking, maar bovenal de mooiste stranden in Thailand toveren een glimlach op je gezicht. Hieronder lichten wij daarom een aantal bijzondere wellness hotels uit, zodat jij een frisse start kan maken voor in dit nieuwe jaar.

Ontdek jezelf opnieuw
Het eerste wellness hotel op ons lijstje is Kamalaya Wellness Sanctuary. Dit prachtige hotel is gelegen op het eiland Koh Samui in de Golf van Thailand. Het is één van de grootste eilanden van het land, waar je je ogen uitkijkt op de parelwitte stranden en het helderblauwe water met een palet aan regenboog gekleurde vissen. Bij Kamalaya staat de tijd stil en is het mogelijk om te ontspannen en in contact te komen met jezelf. Met luxe, comfortabele accommodaties en een cocktail aan holistische behandelingen, is het geen verrassing dat dit resort over de jaren meerdere awards heeft gewonnen.
Thailand-23-Samui.jpg

Stilte in Bangkok
Het volgende resort is in de hoofdstad Bangkok en hier staat gezondheid gelijk aan rijkdom. Rakxa Wellness biedt alles wat je nodig kan hebben om te ontsnappen aan de stress die het dagelijks leven opwekt. Hier is het namelijk belangrijk om in contact te komen met jezelf en zo de best mogelijke veranderingen te ondergaan. En maak je geen zorgen: ook al is het gelegen in een van de meest bezochte steden van Azië, de natuurlijke omgeving van Rakxa zorgt voor pure ontspanning. Enjoy!
Thailand-23-Bangkrachao.jpg

Walhalla van rust
Voor het derde resort gaan we verder naar Chiva Som Health Resort in Hua Hin: een walhalla van rust. In deze Thaise stad komen mensen om te wind- en kitesurfen of om gewoon te genieten van de stranden met kleine hutjes, palmbomen en de heerlijke laid-back sfeer. Zeker de ideale locatie voor een wellness escape. Op het resort heb je een ruime keuze aan activiteiten of behandelingen, van beauty en mindfulness tot lichaamsbeweging en stress management. De tropische bomen en open lucht geven je een gevoel van sereniteit zoals nooit tevoren.
Thailand-23--Hua-Hin.jpg

Leef je culinaire droom
Como Point Yamu in Phuket is de spot voor een ultieme combinatie van zee, rust en moderniteit. De strak ingerichte accommodaties met witte meubels bieden uitzicht op het azuurblauwe water. Naast de heerlijke wellness en ontspannende activiteiten, beleef je bij dit hotel je culinaire droom. De verschillende keukens zijn een waar feest voor de zintuigen. Bezoek niet alleen het resort zelf op het populairste eiland van Thailand, maar ga vooral ook op ontdekkingstocht in de buurt. De stranden, baaien en prachtige tempels zijn ook zeker een bezoek waard.
Thailand-23-Phuket.jpg

Bijzonder wildleven om je heen
Op 30 minuten van Phuket, met de boot, kom je aan bij Six Senses Yao Noi op Yao Noi Island. Als je het ons vraagt is dit een onbekende parel die zeker een bezoek waard is. Dit kleine eiland kent geen grote groepen toeristen, maar wel de meest vriendelijke inwoners. Dit zijn de perfecte ingrediënten voor een relaxte escape van het dagelijks leven. De accommodaties van Six Senses Yao Noi hebben een tropische inrichting met elk een eigen privé zwembad. Hierdoor ontspan je niet alleen tijdens de wellness activiteiten, maar ook in je eigen ruimte. Een mooi pluspunt is dat het resort ook nog milieuverantwoord bezig is. Je kunt de wilde dieren vrij uit zien lopen en vliegen, terwijl er ten alle tijden rekening wordt gehouden met de speciale flora en fauna.
Thailand-23-Ko-Yao.jpg