Hokkaido uitgeroepen tot must-visit door National Geographic

Japan Hokkaido vallei24-11-21. National Geographic heeft Hokkaido, de noordelijkste regio van Japan, uitgeroepen tot een must-visit regio. Vanwege de cultuur, geschiedenis en overweldigende natuur.

 


De Best of the World-lijst is een jaarlijkse lijst die is onderverdeeld in vijf categorieën: Avontuur, Cultuur en Geschiedenis, Natuur, Familie en Duurzaamheid. Stuk voor stuk onvergetelijke ervaringen die de schoonheid en diversiteit van de wereld om ons heen onthullen.
Japan Hokkaido brug

Ontdek de Japanse cultuur en geschiedenis in Hokkaido Japan
De inheemse bevolking van de noordelijke regio van de Japanse archipel, met name Hokkaido, zijn de Ainu. De Ainu-cultuur onderscheidt zich door de Ainu-taal die een ander systeem heeft dan de Japanse, een spirituele cultuur waarin wordt verondersteld dat elk deel van de natuurlijke wereld geesten en traditionele dansen heeft. Deze tradities worden uitgevoerd bij familie-evenementen en festivals, en ambachten zoals houtsnijwerk en borduurwerk met unieke patronen. In het bijzonder wordt de Ainu-taal door UNESCO als ernstig bedreigd beschouwd. Dit kan in de toekomst echter veranderen naarmate meer Japanse en internationale bezoekers naar Hokkaido reizen om meer te weten te komen over de Ainu-cultuur.
Japan Hokkaido visarend

De Ainu-cultuur
Upopoy National Ainu Museum and Park, geopend in 2020, heeft een dringende, drieledige missie om ervoor te zorgen dat de cultuur niet verloren gaat: de Ainu-cultuur promoten, revitaliseren en uitbreiden voordat deze uitsterft. Luisteren naar gemoedelijke Ainu en spelletjes spelen om de uitspraak te leren, maken deel uit van de permanente tentoonstelling van het nieuwe museum. Bezoekers kunnen ook de tijdige duurzame levenslessen ontdekken van de Ainu, wiens spirituele overtuigingen geworteld zijn in respect en dankbaarheid voor de natuur.
Japan Hokkaido vallei

Natuur en bezienswaardigheden
Hokkaido is het noordelijke eiland van Japan en is in alle seizoenen zeer de moeite waard om te bezoeken. Het staat bekend om zijn prachtige wildernis, poedersneeuw van wereldklasse, heerlijke zeevruchten en fascinerende inheemse cultuur.
Japan Hokkaido ree

Hokkaido is een populaire bestemming voor skiën en snowboarden in de winter, dankzij de overvloedige poedersneeuw en top resorts zoals Niseko, Rusutsu en Furano. Sapporo, de belangrijkste stad van Hokkaido, beroemd om Sapporo-bier, Sapporo ramen en het jaarlijkse Sapporo Snow Festival. Hakodate is een traditionele haven met charmante historische bezienswaardigheden. De milde zomers van Hokkaido bieden verlichting van de Japanse vochtigheid en de perfecte omstandigheden om te wandelen en de vele nationale parken te verkennen. Een groot deel van Hokkaido is wild en ongerept, met natuurlijke warmwaterbronnen, vulkanische meren en onvergetelijke ervaringen.