Georgië ziet toerisme stijgen dankzij Wie is de Mol

Lada Georgie 17 sneeuw1-1-19. Het was ooit praktisch een blinde toeristische vlek, maar dankzij ‘Wie is de Mol’ staat Georgië ineens op het netvlies van miljoenen avontuurlijke Nederlanders.

 

 

Wat een televisieprogramma al niet kan doen. Georgië is dus hot en het nationale verkeersbureau hoopt dan ook op het moleffect. En die Molshoop blijkt terecht, laten de statistieken zien. Ten opzicht van 2017 is het aantal toeristen na uitzending van de populaire spelshow al met bijna 60 procent gestegen. Die lijn wil het land uiteraard doortrekken, te beginnen op de Vakantiebeurs in Utrecht waar Georgië voor het eerst aanwezig zal zijn met een eigen stand.
TbaM Lada 18 lzij

“Het is ongekend wat ‘Wie is de Mol’ voor ons heeft gedaan op de Nederlandse markt”, zegt Ketevan Kasrashvili van het verkeersbureau vanuit hoofdstad Tblisi. “Toen we de eerste gesprekken voerden met de mensen van het televisieprogramma begrepen we wel dat de show erg populair is in Nederland, maar dat de bezoekcijfers zo zouden stijgen, hadden we niet voor mogelijk gehouden. Als ze morgen weer bellen doen we uiteraard weer mee”, zegt ze, nog steeds onder de indruk van het succes.

LAATSTE KANS
Doe mee met onze Mail & Win actie
en maak kans op een gratis toeganskaart voor de Vakantiebeurs 2019.

“Het momentum in Nederland willen we daarom nu vasthouden, vandaar dat we in januari op de Vakantiebeurs zullen staan. Ik verwacht een enorme toeloop op onze stand, vergelijkbaar met wat we momenteel zien op onze website www.georgia.travel, die druk bezocht wordt vanuit Nederland. Daar kun je natuurlijk alles over Georgië vinden, maar toch zou ik ook op de Vakantiebeurs bij ons langs komen. Daar kun je Georgië bijna ruiken en vooral proeven! Wat veel mensen namelijk niet weten, is dat wij een land van wijnmakers zijn en die wijn wordt op een traditionele manier gemaakt, vaak door de Georgiërs thuis in potten van aardewerk. Deze manier van wijn maken is heel bijzonder en staat daarom zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco. En die wijn nemen we natuurlijk mee naar Utrecht zodat de liefhebbers kunnen proeven, terwijl wij ze alles vertellen over de toeristische mogelijkheden in Georgië. En dat zijn er heel wat, ook al zijn we een klein land!”
Lada Georgie 17 sneeuw

“Zo kun je in Georgië bijvoorbeeld geweldig skiën in de winter. We hebben een aantal skigebieden zoals Gudauri waar ik zelf altijd heen ga. In die bergen kun je ’s zomers ook terecht voor avontuurlijke activieiten, van wandelen en fietsen tot bergbeklimmen. Wat dan weer minder bekend is, is dat we ook een prachtige kust aan de Zwarte Zee hebben, met moderne badplaatsen waar je de ideale strandvakantie kunt beleven. Kies bijvoorbeeld voor het bruisende Batumi of het iets rustiekere Kobuleti waar je in de bossen schitterende watervallen vindt. Verder is onze hoofdstad Tblisi natuurlijk een geweldige bestemming voor een leuke stedenreis. Ook interessant is tenslotte het plaatsje Kutaisi, waar je prachtige grotten vindt met daarin fossielen van dinosauriërs. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar wie echt meer wil weten, moet maar naar de Vakantiebeurs komen. Wij zijn er klaar voor!”