Antalya aan de Turkse rivièra voor zonzoekers en actievelingen

17-4-23. De Turkse toeristische trekpleister Antalya is voor veel Nederlandse vakantiegangers als een magneet. Zon, zee en strand gegarandeerd, met veel waar voor je geld en een enorme keuze aan uiteenlopende accommodaties.
Turkije-Antalya-Kaputas_Beach.jpg

Nu het vakantieseizoen voor de deur staat zijn de accommodaties aan de Turkse zuidwestkust helemaal in gereedheid voor volop vakantieplezier. 
Turkije-Antalya-Muğla_Fethiye_Babadağ_Paragliding.jpg

Meivakantie onverminderd populair
Met aangename temperaturen in mei, heerlijk boven de 20 graden, reizen veel landgenoten in de aankomende meivakantie af naar de Turkse zuidkust voor een ontspannende mediterrane familievakantie. Met keuze uit niet minder dan 229 blauwe vlagstranden is de variëteit gigantisch. Het voorjaar is bij uitstek geschikt om het Turkse culturele erfgoed in de regio te ontdekken. Vele beschavingen, waaronder de Romeinen, lieten hier verbluffend erfgoed na. De regio wordt voor dit jaar door het toonaangevende Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure getipt als must see cultuurbestemming.
Turkije-Antalya-Manavgat-Side-oude_stad.jpg

Top in actief en gastronomie
In de provincie Antalya liggen enkele van 's werelds meest adembenemende wandelpaden, waaronder de Lycian Way, Pisidia Heritage Trail en St. Paul's Way. Het voorjaar is ook de beste tijd om de regio per fiets, ebike of mountainbike te verkennen, met een diversiteit aan goede rustige wegen.
De Turkse mediterrane keuken is er één voor fijnproevers. Vis en zeevruchten zijn prominent aanwezig. Bereiding met biologische olijfolie en verfijnde kruiden gaan hand-in-hand met bijpassende regionale wijnen. Overigens prijkt de regio Antalya op tal van toplijstjes, zoals de regio Kaş die wordt beschouwd als een van de top-10 duiklocaties ter wereld en de stad Belek met zijn golfbanen van wereldklasse.  
Turkije-Antalya-lavendel.jpg

Evenementen van april tot december
De regio Antalya staat ook dit jaar bol van de internationale evenementen, die haar nog meer de status geven van internationale toeristische hotspot. Het eventseizoen werd deze maand afgetrapt met de Alanya Ultra Trailer hardloopwedstrijd. In mei kunnen lopers tijdens de Tahtalı Run to Sky opnieuw hun hart ophalen, terwijl in september de Lycian Way Ultra Marathon geprogrammeerd staat. Voor wie letterlijk geen zee te hoog gaat is deelname aan de zeven kilometer lange zwemwedstrijd Meis Kaş Swim in juni een must. In de maand augustus komen sterrenkijkers helemaal aan hun trekken tijdens het Antalya Sky Observation Event en een maand later is het Romeinse amfitheater van Aspendos vijf dagen het decor van het Opera and Ballet Festival. En golfliefhebbers noteren het Turkish Airlines Open Golf toernooi in november.
Turkije-Antalya-rennen.jpg

Meer informatie over Türkiye: goturkiye.nl  
Meer informatie over events en festivals in Antalya