La Palma heeft voor elk wat wils de mooiste stranden

La Palma Playa Tazacorte21-4-20. Het Canarische eiland La Palma heeft een kustlijn van 158 kilometer en dus ook heel wat mooie stranden, indrukwekkende baaien en natuurlijke zwembaden.

 

 

Door het vulkanisch karakter van het eiland zijn het zwarte zandstranden maar daar zitten veel nuances bij. De keuze is groot dus we helpen je graag op weg naar de mooiste stranden. 

Playa de Nogales, het mooiste strand
Dit strand geeft een goed overzicht van wat het Isla Bonita te bieden heeft: bergen, wandelpaden, lava, oceaan en groen, veel groen. Het is gelegen in het noordelijke dorpje Puntallana. Het zwarte vulkanische zand (met blauwe en grijze kleurtonen), de spectaculaire rotswanden en de machtige Atlantische Oceaan zorgen voor een spectaculair zicht. Dit strand is favoriet bij surfers, naturisten, wandelaars en liefhebbers van eenzaamheid en de natuur. Wanneer de zee kalm is kan je er ook goed zwemmen. Vergeleken met andere ongerepte stranden is de bereikbaarheid van Nogales goed. Er is parkeergelegenheid en vervolgens een 500 meter lang wandelpad naar het strand.
La Palma Playa de Nogales 

Playa Tazacorte, het populairste strand bij de locals
Dit strand ligt aan de westkust van La Palma bij het levendige plaatsje Tazacorte. Het is het ideale strand voor wie een plek midden in de natuur zoekt, met de nodige voorzieningen. Het ligt aan de uitloper van een kloof, ver verwijderd van het stadsgewoel, maar met restaurants en cafés direct aan het strand. Het beschikt verder over diverse voorzieningen, zoals hangmattenverhuur, een boulevard, een bushalte en parkeergelegenheid. De kalme zee maakt dat Playa Puerto de Tazacorte een ideale plek is voor jong en oud om te genieten van de zon en het strand, dankzij de grote golfbreker die de stroom en de golven tegenhoudt. De sfeer op dit strand met zwart zand en kleurige huizen op de achtergrond is heel familiair. Leuk weetje: het strand van Tazacorte heeft de meeste uren zon van alle Europese stranden.
La Palma Playa Tazacorte

Playa de los Guirres, het indrukwekkendste strand tussen de vulkanen
Dit strand tussen Tazacorte en Puerto Naos wordt ook wel Playa Nueva genoemd. Hier wordt jaarlijks de"Surf Open La Palma" competitie gehouden. Het zand verdwijnt in de winter om dan de volgende zomer weer aan te spoelen. Je kan er genieten van verse vis bij het beach restaurant Kiosco Los Guirres. Er zijn douches en toiletten aanwezig maar geen strandwacht.
La Palma Playa de los Guirres

Puerto Naos, het populairste strand bij de toeristen
De meeste uren zon en de hoogste temperaturen op La Palma vind je aan de westkust. Hier ligt ook het strand van Puerto Naos, het grootste van het eiland, omringd door een boulevard met kokospalmen die de nodige schaduw geven. Het is een strand dat bekend staat om de vele voorzieningen, restaurants en terrasjes. Sinds 2007 hebben ze het kwaliteitslabel van de blauwe vlag. Het zwarte zand is van vulkanische origine, maar heeft lichtgroene tinten dankzij het stof van rotsen van oliviengesteente. Bovendien gebruiken de liefhebbers van paragliding het strand als ontmoetingsplaats, waardoor een luchtspektakel gegarandeerd is tijdens je strandvakantie op La Palma.
La Palma Puerto Naos

Playa del Faro, het meest afgelegen strand
Playa del Faro ligt aan de zuidkant van La Palma, op een bevoorrechte plek. Perfect om te genieten van de zon, de zee en de schoonheid van de omliggende natuur. De indrukwekkende kliffen, de twee vuurtorens en de zoutpannen geven een bijzondere schoonheid aan dit strand. Het is de ideale plek voor wie een toegankelijk strand zoekt, bereikbaar met de auto of de bus, maar ver verwijderd van het rumoer van de stad. Dit strand, waar de golfslag beperkt is, beschikt over toiletten en een strandtentje.

Over La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie over La Palma zie: visitlapalma.es.
La Palma logo