La Palma; het groenste van de Canarische Eilanden

La Palma wandelen bos2-2-20. La Palma blijkt ook na de laatste Vakantiebeurs weer de verrassing van de Canarische Eilanden. Het groenste eiland wint aan nog steeds aan populariteit.

 

Hoewel bestemmingen als Tenerife en Gran Canaria meer bekendheid genieten bij het grote publiek, bleek er tijdens de beurs veel aandacht te zijn voor het groenste eiland van de eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Waarom in het bijzonder? Het eiland kent indrukwekkende landschappen, meerdere klimaten, een ongekend mooie sterrenhemel en de mooiste wandelroutes. Een veelzijdige bestemming waar de authenticiteit nog geen plaats heeft gemaakt voor massatoerisme. Iets wat perfect aansluit op de groeiende (vakantie)wens naar rust en ruimte.
La Palma Crestería wandelaars
La Palma als toeristische bestemming
Het toeristische jaar van La Isla Bonita eindigde met goede cijfers in 2019. Het eiland ontving 23.000 Nederlandse vakantiegangers. Meer en meer Nederlanders lijken enthousiast, te concluderen uit de drukbezochte stand op de Vakantiebeurs in Utrecht half januari 2020. "La Palma blijkt voor veel bezoekers de 'verrassing' van de Canarische Eilanden", aldus Amber Borghuis van Visit La Palma. "Zij zijn op zoek naar een combinatie van zon, natuur en actie, iets waar het eiland van overloopt. Aantrekkingskracht hebben de sterrenwachten, de tientallen duikspots en de Vulkaanroute dwars over het eiland". 
La Palma Mar de Nubes

Bereikbaarheid
Het eiland is met een directe vlucht te bereiken. Met Transavia op dinsdag en vrijdag, en met TUI fly op zondag en woensdag. 

Over La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie over La Palma zie: www.visitlapalma.es