La Palma; wandeleiland met de mooiste uitzichten

La Palma Mirador La Cumbrecita12-12-19. Op het wandeleiland La Palma kan je overdag het natuurschoon en ’s nachts de sterrenhemel bewonderen vanaf fantastische uitzichtpunten.

 

 

 

Er zijn tientallen miradores, in het binnenland en langs de kust van het Canarische eiland La Palma. We geven een opsomming van de allermooiste. 

1. La Cumbrecita
Hoogtepunt van een bezoek aan La Palma is het uitzichtpunt La Cumbrecita, in het Nationaal Park Caldera de Taburiente. De caldera, een erosiekrater, heeft een diameter van tien kilometer. De Roque de los Muchachos, 2426 meter hoog, is net als La Cumbrecita bereikbaar met de auto.
La Palma Caldera Taburiente interior 

2. Mirador la Tosca
Een andere topper is Mirador La Tosca, in het noorden van La Palma, nabij Barlovento. Het is een fantastisch wandelgebied (o.a. de GR 130), een must voor liefhebbers van planten en bomen. Je kan er het grootste drakenbomen bos van het eiland bewonderen.
La Palma Barlovento La Tosca 

3. Llano del Jable
In het centrum van La Palma ligt de Mirador Llano del Jable. Vanaf de mirador heb je een overweldigend uitzicht over het Aridanedal. Er staan borden met informatie over de sterrenhemel want dit is ook één van de vele astronomische miradors op La Palma.
La Palma Llanos del Jable 

4. Del Time
Ook vanaf een terras bij een café kan je de natuur van La Palma bewonderen. Mirador Del Time, in de volksmond El Time, is een niet te missen uitzichtpunt, op een 500 meter hoge rotswand boven het dorp Tazacorte. Met een hapje of een drankje geniet je van het uitzicht over de Valle de Aridane en de oceaankust. 

5. San Bartolo
Op La Palma is het ’s nachts pikkedonker. Dat komt door de ligging, ver weg op de Atlantische Oceaan en door de beperkte lichtvervuiling. Hierdoor is het eiland een ideale plek om naar de sterrenhemel te kijken. De Mirador San Bartolo is één van de beste uitzichtpunten. 

6. Sterrenhemel
Astronomische uitzichtpunten zijn er op La Palma in overvloed. Zelfs op het terras van je huisje of op het strand word je verrast door de grote hoeveelheid sterren. Er is op het eiland een netwerk van astronomische uitzichtpunten. Boek een begeleide tour of huur zelf een telescoop.
La Palma El Molino

Over La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie over La Palma zie: visitlapalma.es.