La Palma in de winterzon met gemiddeld 19 graden

La Palma Caminantes La Caldera21-11-19. Als je denkt aan de winter, dan hoef je niet per se te denken aan sneeuw, handschoenen en wollen mutsen. Die heb je op La Palma niet nodig. Wel een korte broek en T-shirt.

 

Op het Canarische eiland La Palma is de gemiddelde wintertemperatuur 19 graden. Daarom is het bij uitstek een eiland voor actievelingen die hun vrije tijd graag besteden aan outdoor activiteiten zoals hiken en hardlopen. Op La Palma vertoef je midden in de natuur en massa toerisme is nog niet tot het eiland doorgedrongen. Door de aangename temperatuur in de wintermaanden is het de bestemming bij uitstek voor outdooractiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een wandelpadennetwerk. Ook als je aan het trainen bent voor een marathon, hoeven de koude wintermaanden niet langer je trainingsdoelen in de weg te zitten. Op La Palma combineer je vakantie vieren met het sportieve leven.
La Palma Paseo finca Eco Platanológico

Wandelpadennetwerk
Dwars door heel La Palma loopt een netwerk van zo'n 1.500 kilometer aan wandelpaden die al 2500 jaar gebruikt worden door de inwoners, al dan niet met ezels. De routes worden allemaal duidelijk aangegeven en voeren naar iedere uithoek van het eiland, ook naar plekjes die niet met een auto te bereiken zijn. De Sendero Local (lokale routes) zijn maximaal 15 kilometer lang en worden aangegeven met groene borden. De Pequeno Recorrido (korte routes) zijn geel en nemen maximaal zes uur in beslag. De Gran Recorrido (lange routes) tenslotte worden aangeduid met rode borden en kunt u afleggen in enkele dagen. Enkele voorbeeldroutes zijn de Caldera Rim wandeling langs de rand van een vulkaan, de Ruta de Los Volcanos (Route van de vulkanen), het kustpad rondom het hele eiland en de wandeling dwars over het eiland van Santa Cruz de la Palma aan de oostkant naar Puerto de Tazacorte in het westen.
La Palma Caminantes La Caldera

Nationaal park
De Taburiente Caldera, een nationaal park gelegen in het midden van het eiland. Het park wordt gekenmerkt door een cirkel van spectaculaire pieken van bijna 2.500 meter hoog. Wie van plan is hier te gaan hiken, kan beter goed voorbereid beginnen met de juiste bergschoenen, water, bescherming tegen de zon en een wind- en waterdicht jack. De temperatuur kan namelijk aanzienlijk dalen naarmate je hoger komt, vooral in de wintermaanden.
La Palma Caldera Taburiente interior

La Palma VinoUltieme ontspanning
Een bezoek aan een bananenplantage of archeologisch museum (Benahoarita) mag niet ontbreken als je La Palma bezoekt. Strijk na een actieve dag neer op een terrasje in een van de charmante stadjes en geniet van heerlijke tapas met een goede lokale wijn, gemaakt van druiven die op de vulkanische bodems uitstekend gedijen. 

Over La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de 7 Canarische eilanden. Het is een unieke vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een echte aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie zie: visitlapalma.es