Santa Cruz de La Palma 'n stad vol prachtige plekken

La Palma Santa Cruz de La Palma boven18-9-19. Santa Cruz de La Palma is de levendige hoofdstad van het Canarische Eiland La Palma en een plek met een rijke geschiedenis. We zetten 7 schitterende locaties op een rij.

 

 

Regelmatig wordt de stad – evenals het eiland zelf – verward met Las Palmas (Gran Canaria) of Palma de Mallorca. Onterecht, want Santa Cruz is ‘one of a kind’ en je vindt er tal van bijzondere, historische plekken en koloniale bezienswaardigheden. 7 must-sees die je niet mag overslaan tijdens een bezoek aan Santa Cruz de La Palma: 

1. Calle o’Daly
Bij een bezoek aan Santa Cruz de la Palma mag een wandeling door de hoofdstraat van de stad niet ontbreken. Calle o’Daly loopt parallel aan de zee en boulevard en je vindt er verschillende winkeltjes, restaurants en cafés. Tip: vergeet er niet het prachtige koloniale Casa Principal de Salazar te bezoeken. 
La Palma Plaza San Francisco

2. Mirador de la Concepción
Een van de mooiste uitzichtpunten van La Isla Bonita vind je bij Mirador de la Concepción, op de top van een voormalige vulkanische krater. Je komt er via de wandelroute Pr lp 1 (400 meter omhoog) of met de auto of bus. Op de top heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de zee. 
La Palma Santa Cruz de La Palma boven

3. Museo Naval & Barco de la Virgen
De replica van de Santa Maria – een van de schepen van Columbus – is te vinden aan het Plaza de la Alameda. Het indrukwekkende schip doet nu dienst als onderdeel van het scheepvaartmuseum waar je meer te weten komt over de rol van La Palma als belangrijke haven voor de zeevaart. 

4. Nuestra Senora de las Nieves
Dit 14-eeuwse bedevaartkerkje is terecht een ‘hidden gem’ op het eiland te noemen. De klim er naar toe is een pittige (500 meter omhoog), maar eenmaal boven wacht een prachtig uitzicht. Binnen is het bijzondere uit hout gesneden Moorse plafond, Vlaamse beeldhouwwerken en zilveren altaar te bewonderen. Voor de kerk op het plein drink je bij het lokale cafeetje rustig een kop koffie. In 2020 staat deze plek ook in de spotlight tijdens de festiviteiten rondom de viering van “La Bajada de la Virgen de Las Nieves”, die elke 5 jaar plaatsvindt op het eiland.
La Palma Plaza España Desde Arcos Ayuntamiento

5. Vlaamse en Nederlandse straten
Verschillende straten in Santa Cruz de La Palma zijn voorzien van een Vlaams/Nederlands tintje. De straatnamen verwijzen namelijk naar de Vlamingen die er in de 16e eeuw een handelskolonie hebben gesticht. Het oorspronkelijke huis van familie Van de Walle is nog altijd terug te vinden in de straat Virgen de la Luz. Naast Vlaamse families vind je ook enkele Hollandse handelaren terug op de straatnaambordjes in de hoofdstad van La Isla Bonita. 
La Palma Santa Cruz de La Palma

6. Balcones de la Avenida Maritima
Deze karakteristieke, 16-eeuwse balkons met kleurrijke bloemen zijn een must-see in Santa Cruz de la Palma. De ‘boulevard’ van de Palmese hoofdstad grenst aan het mooie, rustige strand dat hier nog niet zo lang geleden is aangelegd. 
La Palma Arquitectura

7. Buen provecho
Als je in Santa Cruz de La Palma bent, schuif dan gezellig aan voor Palmese tapas en een glas wijn. Eerder toe aan koffie? Vergeet niet de lokale specialiteit ‘barraquitos’ te proeven: koffie met opgeklopte melk, kaneel, citroenrasp en liquor 43.
La Palma Barraquito

Over La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie over La Palma zie: www.visitlapalma.es