La Palma een paradijs voor wandelaars en fietsers

La Palma MTB pano costa3-4-19. Wandelwonderland. Zo wordt het Canarische eiland La Palma dikwijls bestempeld. Maar je kunt er ook heerlijk fietsen. Er zijn speciale routes voor E-bike en MTB.

 

 

Wie een beetje kennis heeft van La Palma, weet dat het ’t meest groene Canarische Eiland is, en dat het bekend staat als het ideale wandeleiland. Wie meer kennis heeft van La Palma, weet dat het ook een paradijs is voor actieve en recreatieve fietsers. De grote verscheidenheid aan landschappen en natuurgebieden bieden voor beide doelgroepen de ideale setting.
La Palma MTB Dragos
Wandelwonderland
Van zwarte stranden en uitgestrekte zoutvlaktes tot vulkaankraters en laurierbossen. Het relatief kleine eiland La Palma kent een enorme landschapsdiversiteit en vijf klimaatzones waardoor het jaarlijks vele natuurliefhebbers trekt. Het massatoerisme heeft deze oase van rust nog niet bereikt en dat willen de bewoners en liefhebbers van het eiland graag zo houden.
La Palma Crestería wandelaars
Ondanks de kleine oppervlakte – 42 x 24 kilometer – kent het eiland bijna 1.000 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden. De korte en lange afstandswandelingen worden duidelijk aangegeven door middel van routepaaltjes en zijn terug te vinden op de website van het lokale toerismebureau en die van het wandelinstituut. Het is mogelijk routes te selecteren op duur, moeilijkheidsgraad en op basis van vertrek- en aankomstpunt.
La Palma Senderismo varens wandelaars
Enkele wandelroutes:
- De Vulkanenroute – 243 km – 8,5 uur (afstand en tijd gelden voor ‘one way’ route)
- Cubo de la Galga – 11km – 3 uur
- Caldera de Taburiente – 9 km – 3,45 uur
La Palma MTB pano costa
Fenomeen voor fietsers
Mountainbikers kunnen hun hart ophalen op La Palma. Het ene pad is uitdagender dan het ander, vanwege hoogteverschillen in het parcours. Het is daarom verstandig om vooraf goed de route te checken. De recreatieve fietser kan terecht op de vlakkere delen van het eiland: de routes langs de kust en de zuidkant van het eiland. Toch is fietsen op La Palma vanwege het bergachtige karakter niet voor iedereen even toegankelijk. Een e-bike biedt dan uitkomst. De meeste fietsers komen er vooral voor de spectaculaire klims en kuitenbijters. De bergrug die het eiland van noord naar zuid in tweeën verdeeld maakt het eiland namelijk tot een van de steilste en meest bergachtige eilanden ter wereld. De zwaarste en hoogste klim is die naar de Roque de los Muchachos, met 2.426 meter de letterlijke top van La Palma. De pijnboombossen en vulkanen vormen een spectaculair decor voor actieve fietstochten op La Palma. Er zijn losse fietsen te huur maar ook dagtours of een complete fietsweek te boeken.
La Palma Senderismo luchtfoto
Enkele fietsroutes (e-bike):
- De Tabaksroute – 40 km
- De Vulkanen- en wijngaardenroute – 30km
La Palma Senderismo grot
Enkele mountainbikeroutes:
- Van El Pilar naar de vuurtoren van Fuencaliente – 33 km – ‘demanding’
- Llano de la Mosca – 10.24 km – ‘mid-difficult’
- La Hilera – 13,36 km – ‘easy’
La Palma Senderismo Cumbre Vieja wandelaar
Over La Palma
La Palma is het meest noordwestelijk gelegen eiland van de zeven Canarische eilanden. Het is een bijzondere vakantiebestemming door zijn veelzijdige en adembenemende natuur en het ongerepte vulkaanlandschap. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en avonturiers die er graag op uit trekken. Ook voor reizigers die op zoek zijn naar rust, is het eiland een aanrader: massatoerisme is er nog niet doorgedrongen. Voor meer informatie over La Palma zie: www.visitlapalma.es 
La Palma Senderistas rotsen wandelaars