Innsbruck en omgeving daar kun je ontspannen genieten

Innsbruck meer steiger31-7-21. Even weg van alles thuis en helemaal tot jezelf komen. In en rond de Oostenrijkse stad Innsbruck ligt ontspanning voor het grijpen met veelzijdige activiteiten.

 


Zo kun je er bijvoorbeeld genieten van een biologische sauna met panoramisch uitzicht na een wandeling door de bergen of flaneren door de charmante historische binnenstad. Er is voor ieder wat wils, en daar vertellen we je graag meer over.
Innsbruck meer

Op z’n stads ontspannen
Innsbruck is een charmante stad waarin genoeg ontspannende activiteiten te ondernemen zijn. Ga op stap in de gezellige winkelstraten, verstopte steegjes, een indrukwekkend cultuurlandschap en ontdek een groot aanbod aan musea, galeries en kunstlocaties. ‘Walks to explore’ zijn zeven thematische stadswandelingen die je uitnodigen om alle geheime hoekjes van de stad te leren kennen. Deze wandelingen brengen je dwars door Innsbruck, van de gebaande paden tussen de de Bergisel skischans en de Sillschlucht, door de historische wijk Anpruggen of in de sporen van de Habsburgers. Nieuwe op het programma is de ‘ART Walks Innsbruck’. Deze twee uur durende wandeling brengt je door de stad naar vier tentoonstellingsgebouwen van hedendaagse kunst. De directrices leiden je persoonlijk rond door de tentoonstellingen en geven daarmee een spannend inkijkje in het culturele aspect van de stad.
Innsbruck relaxen gras

Vanuit de stad direct in de natuur
Een van de belangrijkste kenmerken van de stad Innsbruck zijn de outdoormogelijkheden. Waar de stad stopt, start de natuur. Een goede manier om te ontspannen in de natuur is het maken van een wandeling. Je kunt heerlijk wandelen in de bossen, in de bergen of bij de meren rondom de stad. Bij de groen glinsterende Natterer See, aan de Lanser See of het Mieminger zwemmeer kun je tijdens je zomerse wandeling ook nog eens lekker afkoelen. Er zijn kosteloze bergwandelingen mogelijk onder begeleiding van gidsen, die in de gratis Welcome Card zijn inbegrepen. Zij nemen je mee naar de mooiste plekjes. Wie liever zelf op pad in de natuur gaat, krijgt op de Perspektivenweg op de Nordkette een adembenemend uitzicht op de stad. De Mooswiesenronde op het Mieminger Plateau biedt een wandeling op de veldwegen langs kleine meren en een kapel. Tijdens deze wandeling heb je uitzicht op de indrukwekkende Mieminger bergketen en het prachtige beschermde landschapsgebied met de karakteristieke lariksweides. Op zoek naar een bijzondere wandeling? Op het Mieminger Plateau kun je een lama wandeling ondernemen. Deze vriendelijke harige vrienden laten je met hun rustige pas direct een versnelling terugschakelen.
Innsbruck terras koffie

Ultiem Innsbrucks welzijn
In Innsbruck zijn er legio wellness- en spa mogelijkheden om je welzijn te verbeteren. Bijvoorbeeld met de regio-specifieke alpen dennengeur en met een prachtig uitzicht op de alpine natuur vanuit je sauna of stoombad in een van de wellnesshotels. Dankzij bio-gecertificeerde verzorgingslijnen op basis van eeuwenlange recepturen uit de regio kom je tijdens een massage helemaal tot rust. Ook als je niet in een hotel van de Innsbrucker wellness hotels verblijft, kun je als daggast van de wellness genieten. Wie lichaam, geest en ziel in harmonie wil brengen, oefent de neerwaartse hond in yogastudio‘s hoog boven op de berg. Bijvoorbeeld in de outdoor yogastudio‘s op de Innsbrucker berg Patscherkofel, op de Rangger Köpfl, op de Muttereralm of op de Nordkette op 1.905 meter boven zeeniveau. Hier worden bewegingsoefeningen en meditatie gecombineerd met de frisse berglucht. Voor een verfrissend moment breng je een bezoek aan een van de Kneipp complexen in de regio. Vermoeide voeten krijgen hier op warme zomerdagen een boost in een koud waterbassin.
Innsbruck borrel

Accommodaties om tot rust te komen
Omdat ontspanning na een fijne dag niet zomaar stopt, maar ook een goede nachtrust belangrijk is, zijn er in de regio Innsbruck fijne accommodaties te vinden. Charmante pensions, designhotels of gerenommeerde wellness hotels, voor iedere wens is er een accommodatie. Een onvergetelijke belevenis krijg je in zogenoemde wood-lodges, safaritenten of slaapvaten in het vakantieparadijs Natterer See of op de Gerhardhof in Wildermieming. Hier wordt avontuur gecombineerd met luxe, romantiek en de natuur.
Innsbruck terras eten

Het ticket naar het vakantiegeluk: de gastenkaart Welcome Card
Met de gratis Welcome Card biedt de regio Innsbruck vanaf 2 overnachtingen allerlei mogelijkheden om nog meer van ontspanningsmoment te kunnen genieten. Het openbaar vervoer in de regio staat bijvoorbeeld gratis tot je beschikking. Bovendien zijn er gratis mogelijkheden- en kortingen bij zwembaden, meren en geselecteerde kabelbanen inbegrepen. Een bijzonder hoogtepunt voor 2021: het uitgebreide berg wandelprogramma met gids. Kijk voor meer informatie over ontspannen in Innsbruck op: www.innsbruck.info/relaxing
Innsbruck bergen stel

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck is de hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk en heeft een rijke 800-jarige geschiedenis. De stad telt zo'n 130.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van beiden. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans en de Nordkettebahnen - iconen van de stad - en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad wordt omringd door fiets- en wandelpaden en de nabijgelegen dorpen vormen een oase van rust. Innsbruck en haar regio's bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud.
Innsbruck meer steiger