Innsbruck biedt weer volop vakantiemogelijkheden

Innsbruck bergen brug20-8-20. De bergen worden weer opgezocht en men geniet er meer dan ooit. Innsbruck is daarbij gelukkig geen uitzondering. Er zijn volop activiteiten in en rond de stad.



Wandelen, hiken of toch fietsen?
Het kan allemaal in Innsbruck is wel gebleken. Mountainreporters, Travelvalley en ook Dick van Grijs op Reis hebben voor ons wat leuke activiteiten op een rijtje gezet. Een wandeltocht langs bergmeertjes en met prachtige uitzichten, lekker hiken, avontuurlijk of juist rustig op pad met de fiets, lange of korte tochten. Er is voor ieder wat wils in Innsbruck en genoeg redenen om deze stad te willlen bezoeken. Om je alvast in de juiste sferen te kunnen wanen, kun je binnenkort lezen over Bregje van Wandelvrouw die de Innsbruck Trek gaat doen!
Innsbruck fietsen wielrenners

Positief het najaar in
Het is voor te stellen dat er nogal twijfel heerste om op vakantie te gaan deze zomer. Als je nog op zoek bent naar een bestemming voor het najaar waar je heerlijk rustig en afgelegen kunt genieten van een welverdiende vakantie, ben je in Innsbruck aan het goede adres! Of je nu met het gehele gezin gaat, met een partner of lekker alleen, Innsbruck heeft genoeg te bieden voor jong, oud en elke mogelijke samenstelling van mensen. Als klap op de vuurpijl mogen kinderen tot 14 jaar gratis overnachten tot in de maand oktober! Voor meer informatie kun je op de website terecht en neem vooral ook een kijkje in de verschillende aangeboden pakketten.
Wil je van tevoren wat inspiratie opdoen of heb je behoefte aan wat tips? Houd dan de pagina van de Bergfamilie in de gaten of kijk binnenkort naar de aflevering van Ron Reizen in Innsbruck!
Innsbruck berghut

Young, wild and… actief!
Jongeren zoeken steeds meer de actievere vakanties op. Vooral berggebieden zijn momenteel erg in trek. Genieten van een prachtig uitzicht, na een flinke hike, om vervolgens achterover te kunnen hangen met een verfrissend drankje te midden van goed gezelschap. Als dit je als muziek in de oren klinkt, kun je je gemakkelijk oriënteren via het kopje ‘Sport’ op de website. Tussen alle sportieve activiteiten door even lekker cultuur snuiven? Lees je hier alvast in over het Slot Ambras en ontdek het zelf!
Innsbruck bergen brug

“Op de camping…
… met z’n allen bij mekaar!” Innsbruck telt al verscheidene campings waar je zorgeloos je vakantie kunt doorbrengen. De zomer van 2021 heeft echter een leuke verrassing in petto voor de echte liefhebbers van kamperen en outdoor. Er wordt namelijk momenteel een gloednieuwe camping gebouwd met onder andere state of the art voorzieningen. Benieuwd naar het eindresultaat en meer informatie? Stay tuned…
Innsbruck camping

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck is de hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk en heeft een rijke 800-jarige geschiedenis. De stad telt zo'n 130.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van beiden. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans en de Nordkettebahnen - iconen van de stad - en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad wordt omringd door fiets- en wandelpaden en de nabijgelegen dorpen vormen een oase van rust. Innsbruck en haar regio's bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud.