KAT100 Miles langste Ultra Trailrun in het Pillerseetal

Pillerseetal kat100 bergmeer14-3-20. De ultieme trail run KAT100 Miles, met 100 mijl lengte en ongeveer 10.000 hoogtemeters, gaat voor de tweede keer van start in het Tiroler Pillerseetal van 6 tot 8 augustus 2020.

 

 

Met de Buchensteinwand halve marathon, de bergloop op de Buchensteinwand en de Lodertrophy is er de afgelopen jaren al een kleine loopgemeenschap ontstaan in het Pillerseetal. Maar sinds vorig jaar reikt het Alpengebied Kitzbühel naar de kroon in de Oostenrijkse trailrunningscene. De gegevens springen in het oog: 100 mijl, dat is ongeveer 173 kilometer en ongeveer 10.000 hoogtemeters. Dit maakt de KAT100 absoluut het langste en meest bewogen trail running evenement in Oostenrijk. Ook in de tweede editie, de KAT100 is een 6-punts kwalificatie race voor de Ultra Trail Du Mont Blanc (UTMB), de meest bekende ultra in de wereld. Dit betekent dat het evenement in het PillerseeTal sterk centraal staat bij de internationale trailrunners.
Pillerseetal kat100 bergen 

De ultieme trail
Het evenement werd bedacht door niet minder dan de trailrun specialist Thomas Bosniak, die ook verantwoordelijk is voor de Hochkönigman met bijna 2000 deelnemers. Samen met TVB Managing Director Armin Kuen en projectmanager Angelika Hronek als strategische partner van de regio ontwierp Bosnjak de indrukwekkende route over de Wildseeloder, langs de Jakobskreuz, over de Kitzbüheler Horn, tot aan de Hahnenkamm met unieke uitzichten op de Wilder Kaiser en de Hohe Tauern. De KAT100 is een eerbetoon aan de passie voor hardlopen en natuur", zegt TVB-directeur Armin Kuen, die het project initieerde. Het uitgangspunt voor elke wedstrijd is Fieberbrunn, met verschillende routes om uit te kiezen. Naast de KAT100 Miles, die ook als estafette (EKIDEN Trail) kan worden gereden, zijn er een Endurance Trail met 91 km en 5.100 meter hoogte, een marathonparcours met 60 km en 3.100 meter hoogte, evenals een snelheidsparcours met 24 kilometer en 1.500 meter hoogte gepland. Voor kinderen staat de KIDS Trail op het programma. Dit jaar nieuw voor alle beginners in de trail running ervaring is de EASY Trail met 8 km en 220 meter hoogte.
Pillerseetal kat100 kinderen

Onder het motto "Stage free for mountain adventure dreams" presenteert de regio zich als een mekka voor natuurliefhebbers en alpinisten en biedt zo ideale omstandigheden voor de superlatieven van de ultrapaden. Van 6 tot en met 8 augustus 2020 vindt de KAT100 Miles plaats en wordt deze afgesloten met diverse shows in Fieberbrunn. De organisatoren verwachten ongeveer 800 deelnemers. "Bovenal willen we veiligheid en service voorop stellen. Het moet een ervaring zijn voor elke deelnemer", besluit Kuen. In de komende jaren zal het aantal deelnemers naar verwachting toenemen tot maximaal 2.000 starters.
Pillerseetal kat100 medaille
Klik HIER voor alle informatie over het evenement.
Klik HIER voor geschikte accommodatie.
Pillerseetal kat100 bergmeer