Innsbruck skivakantie met sport en ontspanning

Innsbruck SKI CITY Volkskunstmuseum21-12-19. Volgens de laatste trends is non-stop op de piste staan verleden tijd. Steeds vaker wordt de wintersport gecombineerd met culturele uitstapjes, wellness of sightseeing.

 

 

De perfecte uitvalsbasis voor zo’n veelzijdige sneeuwvakantie is Innsbruck. Met 13 skigebieden rondom zijn er meer dan genoeg pistes en winteractiviteiten die je kunt afwisselen met bezoeken aan de stad.

To ski or not to ski
De basis van een geslaagde skivakantie ligt natuurlijk bij een mooi skigebied. Wie voor Innsbruck kiest heef maar liefst toegang tot 13 skigebieden die allemaal op maximaal een uur reistijd van het centrum van de stad liggen. Zo kun je middenin de stad verblijven en iedere dag kiezen tussen 400 kilometer piste in de omgeving. Ben je het skiën beu? Dan biedt de stad nog genoeg alternatieven, zoals gastronomie, cultuur en wellness.
Innsbruck SKI CITY skiers bergen
Cultuur snuiven
Dompel jezelf onder in de rijkdom die de Hapsburg dynastie heeft nagelaten in deze Alpenstad. Bezoek de Hofkerk, de Hofburg, het Gouden Dak en Slot Ambras. Of ervaar hoe de Tiroolse boeren vroeger leefden in het Tirools Volkskunstmuseum. Niet zo’n kunstliefhebber? Bewonder dan het uitzicht vanaf de Bergisel springschans, ga op onderzoek uit in het Audioversum Sience Center of bezoek de Alpenzoo; de hoogstgelegen dierentuin van Europa.
Innsbruck SKI CITY Volkskunstmuseum
Alternatieve activiteiten
Geen zin om te skiën maar wel zin om actief bezig te blijven? Met de SKI+CITY pas krijg je ook toegang tot de Olympiaworld schaatsbaan en verschillende zwembaden in de stad. Natuurlijk kun je ook lekker gaan winterwandelen door de stad of door de bergen die de stad omarmen. Op de website van Innsbruck Tourismus worden verschillende routes beschreven.

Gastronomie
Waar het culinaire aanbod in skidorpen vaak beperkt is, biedt Innsbruck een grote verscheidenheid aan restaurants en bars. Door de geografische ligging zijn zowel de ‘heimische’ Duitse keuken als de Mediterrane Italiaanse keuken goed vertegenwoordigd. Daarnaast vind je er allerlei internationale restaurants, van Thais tot Argentijns, en van Amerikaans tot Japans. Voor vegetariërs en vegans biedt de stad veel meer opties dan de bekende piste-gerechten Kaiserschmarrn en spaghetti Bolognese.
Innsbruck sneeuw lunch
Wellness
Wissel een koude skidag af met een warme dag wellness. De SKI + CITY pas biedt toegang tot 3 overdekte verwarmde zwembaden en de StuBay sauna. Geniet er van opgietrituelen in de Finse, Turkse of Panoramasauna. Het zwembad van Axams en StuBay hebben beiden speciale baden voor de allerkleinsten.

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck is de hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk en heeft een rijke 800-jarige geschiedenis. De stad telt zo'n 130.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van beiden. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans en de Nordkettebahnen - iconen van de stad - en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad wordt omringd door fiets- en wandelpaden en de nabijgelegen dorpen vormen een oase van rust. Innsbruck en haar regio's bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud.