Innsbruck ultieme bestemming winterwandelaars

Innsbruck kerstmarkt17-11-19. 's Winters verandert Innsbruck in een wonderlijk winterlandschap. De charmante oude stad wordt omarmd door besneeuwde bergtoppen en huisvest maar liefst zes kerstmarkten.

 

Al wandelend beland je van het ene ansichtkaart-plaatje in het andere. Steeds meer winterwandelaars vinden dan ook hun weg naar de Tiroolse hoofdstad. Deze doelgroep komt niet voor adrenaline-kicks of snelle afdalingen, maar wil juist in alle rust de sneeuw onder hun voeten horen knisperen en de omgeving op zich in laten werken. Innsbruck Tourismus heeft de mooiste winterwandelingen op  een rijtje gezet in een handige online tool en deelt hier vast enkele voorbeelden. 
Innsbruck kerstmarkt panorama
Bergwandelingen
Vanuit het centrum van Innsbruck vertrekken verschillende wandelingen de bergen in. Doordat de stad aan alle kanten wordt omringd door hoge toppen loop je al binnen een paar minuten de natuur in. Wandel richting de Olympische skischans en bewonder de vergezichten op de Panoramaronde, of kies voor de route richting Hungerburg, die langs de AlpenZoo en de Perspektivenweg voert. Deze laatste biedt niet alleen een prachtig perspectief op de stad, maar inspireert wandelaars ook hun innerlijke perspectieven te ontdekken op basis van de inzichten van Ludwig Wittgenstein, een Oostenrijkse filosoof.  
Innsbruck kinderen sneeuw

Kerstmarkten
Voor diegenen die twee dagen kerst per jaar veel te weinig vinden, is Innsbruck tijdens de feestdagen een waar walhalla. In de stad worden maar liefst 6 kerstmarkten georganiseerd. Allen met een eigen karakter en aanbod. Neem vanuit het centrum de Hungerburgbahn naar de hoogstgelegen kerstmarkt met prachtig uitzicht over de verlichte stad. Ga daarna met de lift terug naar de stad en vervolg de route langs de markt van St. Nikolaus, de Swarovski kerstboom met meer dan 170.000 kristallen, de mooiste kerstmarkt van de Alpen en de boho-kerstmarkt van Wilten. De eerste markten openen al half november en de laatste sluit pas aan het eind van de kerstvakantie.  
Innsbruck kerstmarkt

Keizers en keizerinnen
Hoewel het 500 jaar geleden is dat Keizer Maximiliaan l overleed, is zijn nalatenschap nog overal in de stad zichtbaar. Het gouden dak, dat het plein in het oude centrum siert, is misschien wel zijn meest bekende toevoeging aan de stad. Bezoek tijdens deze historische wandeling ook het keizerlijk paleis, dat halverwege de 18e eeuw werd verbouwd in opdracht van Maria Theresa, en later, in opdracht van de beroemde keizerin Sissi, een Rococo make-over onderging. Andere hoogtepunten op deze keizerlijke route zijn: de Triumphpforte, de Leopold- en Rudolfsfontein, het Damenstift, het Tiroler Landesmuseum, de St. Jakobskerk, de Jesuïtenkerk en de hofkerk. Meer hang naar historie? Bezoek dan ook Schloss Ambras, net buiten de stad. 
 
Sneeuwschoenwandelen
Liever buiten de gebaande paden? Met goede sneeuwschoenen - en die zien er allang niet meer uit als oude tennisrackets - en een waterdichte broek kun je ook ongeprepareerde routes bewandelen. Laat je eigen voetsporen achter in de kraak verse sneeuw en ontdek de prachtige omgeving van Innsbruck. Verken bijvoorbeeld de pieken van Patscherkofel, het Miemingerplateau en Stubai. Een handige online zoekmachine helpt je bij het vinden van routes op basis van vertrekpunt, afstand en niveau. 
Innsbruck sneeuwwandelen

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck is de hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk en heeft een rijke 800-jarige geschiedenis. De stad telt zo'n 130.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van beiden. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans en de Nordkettebahnen - iconen van de stad - en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad wordt omringd door fiets- en wandelpaden en de nabijgelegen dorpen vormen een oase van rust. Innsbruck en haar regio's bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud.