Innsbruck alle hoogtepunten in 3 dagen

Film 30Innsbruck centrum schilder13-4-19. Een City trip naar de hoofdstad van Tirol. Met de Innsbruck Card en uitgestippelde routes kun je alle hoogtepunten in en om de stad in 72 uur bezoeken. 

 

 

Combineer city en outdoor in een driedaagse trip naar Innsbruck. In en om de stad zijn verschillende 'Walks to Explore' routes uitgezet die je langs de mooiste plekken en belangrijkste bezienswaardigheden voeren. Ook als terugkerende gast kun je via deze routes een nieuwe blik op de stad en haar omgeving werpen. Afhankelijk van jouw interesses kun je kiezen voor actieve, culturele of historische routes, of een combinatie van meerdere facetten. Met onderstaand reisplan zie je gegarandeerd zoveel mogelijk van de stad binnen drie dagen!

 

DAG 1 - urban & alpine
Begin de dag met een goede kop koffie en apfelstrudel in het centrum van Innsbruck, bij Kröll. Laat je daarna door een lokale gids rondleiden door het centrum van Innsbruck of ga op eigen gelegenheid de historie van de stad ontdekken door het Habsburgerpad te volgen. Zo kom je zeker langs een aantal van Innsbrucks bekendste monumenten, zoals: het Gouden Dak, het Tiroler Volksmuseum, de keizerlijke Hofburg, de Hofkerk en de Triomfpoort. Voor een Tiroler lunch kun je aanschuiven bij restaurant Stiftskeller. Om 's middags de bergen in te trekken is geen berguitrusting nodig. Vanuit het centrum vertrekt de Nordkettenbaan naar de top. Vanaf het station Seegrube, op 1.900 meter, start de Perspektivenweg. Een prachtige wandelroute waarin inspirerende quotes van de Oostenrijkste filosoof Ludwig Wittgenstein zijn verwerkt. Bezoek op de terugweg lynxen, beren en adelaars in de Alpenzoo en wandel vanuit daar terug naar de stad, of neem de Nordkettenbaan. 
Innsbruck apfelstrudel

DAG 2 - ontdek de stad van het WK wielrennen 2018 per fiets
Huur een fiets bij de sociale- en economische faculteit van de Universiteit Innsbruck en rijdt richting het noorden door de prachtige villawijk Saggen. Langs viaductbogen en de 'party mile' bereik je het grootste en modernste klimcentrum van Europa, waar je een sportieve stop kunt maken. Daarna behoefte aan wat verkoeling? Fiets dan langs de Inn naar de Baggersee en neem een duik in dit meer, dat beschikt over een picknickweide, eiland en restaurant. Na het oversteken van de Inn, kun je via de wijken St. Nikolaus en Mariahilf terugfietsen naar het stadshart. Passeer Eduard-Wallnöfer-Platz, waar dagelijks skaters en BMX-rijders hun beste kunsten vertonen. Op de Bozner Platz, om de hoek, kun je de stadsfiets vervolgens inleveren.
Innsbruck centrum schilder

 DAG 3 - panorama's en hoogtepunten
Vertrek vanuit het stadscentrum, onder de triomfpoort door, richting Bergisel. Passeer de basiliek, het Klooster Wilten en de Grassmayr klokkengieterij. Allen zijn een cultureel bezoek meer dan waard. Bij het verlaten van de stad kom je langs Tirol Panorama. Een museum met een 360-graden linnen schilderij van 1.000m2, waarop de Tiroolse vrijheidsstrijd van 1809 wordt afgebeeld. Betreed vanuit hier de Sillkloof met haar 'drakenrotsen' en het 'zonnedek' dat bereikbaar is via een speciaal panoramapad. Sluit de dag letterlijk af bij het hoogtepunt van deze wandeling: de Bergisel springschans, ontworpen door architecte Zaha Hadid. Alleen voor het uitzicht van de top is het al een must-visit, maar met een beetje geluk tref je er een groep trainende springers (in het zomerseizoen zijn er dagelijks showspringers aanwezig!).
Innsbruck Bergisel 

Uitgekeken? Natuurlijk niet!
Op de website van Innsbruck Tourismus staan nog veel meer routes, wandelingen en fietstochten. Reden genoeg dus om een bezoek aan de stad te verlengen of om nog eens terug te komen. Houd ook de agenda op www.innsbruck.info in de gaten. Daarop worden bijzondere evenementen vermeld, zoals: World Music Festival, International Film Festival, Crankworx BMX Festival, etc.
Innsbruck Bergisel film 

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck is de hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk en heeft een rijke 800-jarige geschiedenis. De stad telt zo'n 130.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van beiden. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans en de Nordkettebahnen - iconen van de stad - en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad wordt omringd door fiets- en wandelpaden en de nabijgelegen dorpen vormen een oase van rust. Innsbruck en haar regio's bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud.