Ski amadé het grootste skiplezier van Oostenrijk

Ski Amade skier restaurant30-12-18. 760 pistekilometers, 270 liften plus 260 skihutten en bergrestaurants in 5 regio's. Ski amadé is Oostenrijks grootste ski-samenwerkingsverband.

  

Tot Oostenrijks grootste skiplezier behoren: Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en het Großarltal. Na een recordwinter volgen nu recordinvesteringen van ruim 108 miljoen euro: drie nieuwe liftprojecten, een nieuwe mobiele app, nieuwe ‘Ski amadé – made my day’ arrangementen, culinaire ski-themaroutes en veel top-evenementen.
Ski Amade actie

Recordinvesteringen: nieuwe liften in Gastein, Maria Alm en Snow Space Salzburg
„Als grootste ski-samenwerkingsverband van Oostenrijk hebben we in het verleden vooral geprofiteerd van de enorme investeringen in sneeuwzekerheid en allerlei innovaties. Wij zijn al heel lang een van de modernste skibestemmingen en breiden deze voorsprong nu verder uit”, zegt Christoph Eisinger, Managing Director van Ski amadé. Om dat waar te maken, wordt er ook voor seizoen 2018/19 verder geïnvesteerd. In totaal hebben de skigebieden van Ski amadé ongeveer 108 miljoen euro aan investeringen gepland. Daar vallen aan de ene kant de liftprojecten in Gastein onder: het ‘Generationenprojekt Schlossalm NEU’ betreft de bouw van een gondelbaan met één rondlopende kabel (met 10-persoons cabines) die in twee delen naar de Schlossalm gaat. Project ‘Natrun-Aberg’ in de regio Hochkönig omvat twee nieuwe gondelbanen: de Natrun- en Sonnbergbahn, die voor een rechtstreekse
aansluiting op Maria Alm zorgen. In Snow Space Salzburg wordt de nieuwe stoeltjeslift Sonntagskogel 2 gebouwd. Aan de andere kant wordt er geïnvesteerd in de aanschaf van pistebully’s, verbetering van de sneeuwzekerheid en in het verhogen van de service en kwaliteit.
Ski Amade kaart

Ruim 90 procent besneeuwbare pistes garanderen doorlopend skiplezier
Het ski-samenwerkingsverband Ski amadé omvat in totaal 760 pistekilometers, waarvan intussen meer dan 90 procent technisch besneeuwbaar is. Alleen al in de afgelopen vijf winterseizoenen heeft Ski amadé ruim 129 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de technische besneeuwing. Een grote investering, die absoluut rendabel is. Voor 2018/19 wordt er weer meer dan 21 miljoen euro in besneeuwing geïnvesteerd.
Ski Amade skiers rij

Vernieuwde app: Ski amadé Guide
Een verdere uitbreiding van de service in seizoen 2018/19 wordt gevormd door de nieuwe app ‘Ski amadé Guide’. Deze is ontwikkeld door de firma 3D Reality Maps en bevat naast veel specifieke, regionale informatie een zeer nauwkeurige trackingtool, routemogelijkheden en vooral fotorealistisch kaartmateriaal. Zo ervaart u Ski amadé digitaal bijna zoals in het echt.
Ski Amadé WLAN App
RIDE Ski amadé: Snowpark, Funslope & Funcross – plezier voor kinderen en jongeren buiten de pistes
Volop powder, jumps en kickers – alles waar boarders en freestylers dol op zijn – dat is ‘RIDE Ski amadé’. Daartoe behoren uiteraard alle winterse ‘speeltuinen’ in Ski amadé zoals de negen snowparks, 14 funslopes en funcrosses, maar ook de vele bijzondere freeride-routes. En omdat ‘RIDE Ski amadé’ zonder coole events en party’s maar half zo geslaagd zou zijn, horen ook alle evenementen rond het snowpark en freeski erbij. Bijzonder populair: de Cash4Tricks-tour, een pop-up-event dat na de succesvolle première een vervolg krijgt en waarbij met coole jumps en rides geld verdiend kan worden. Misschien vormt dat voor sommige jonge boarders wel de beslissende sprong naar een mooie carrière.
Ski Amadé Cash4Tricks
‘Ski amadé - made my day’-arrangementen, culinaire ski-themaroutes en geweldige evenementen
De avontuurlijke ‘Ski amadé – made my day’ los te boeken dagarrangementen, die vorig jaar voor het eerst werden aangeboden, zullen ook dit seizoen weer voor vele wow-momenten gaan zorgen. Nieuw in het aanbod zijn vijf topdagen speciaal voor de Ladies Week.
Hoogtepunten voor alle fijnproevers in Ski amadé zijn de nieuwe ski-verwenroutes in de bergen en de dalen. Ze brengen de skiërs naar het beste culinaire aanbod op de pistes en in de regio’s: coole tips van echte insiders. De routebeschrijvingen zijn opgenomen in de Ski amadé app en de routes zijn gemakkelijk en individueel af te leggen. Uiteraard vinden er ook in 2018/19 weer veel evenementen plaats in Ski amadé: van openingsconcerten en -party’s, FIS-skiwedstrijden, de ski- en wijn-fijnproeversweek tot en met de hoogstgelegen boerenmarkt van de Alpen.
Trouwens: de Ski amadé-skipas is in alle vijf de regio’s geldig op alle pistes van het samenwerkingsverband. Een 6-daagse skipas in het hoogseizoen kost € 266,- ( jongeren € 199,50; kinderen € 133,-).+
Ski Amadé MadeMyDay BadHofgastein piste

Ski amadé Feiten & Cijfers
Ski Amade logo

Ski amadé = 5 regio’s = 25 skioorden
SALZBURGER SPORTWELT Flachau, Wagrain, St. Johann/Alpendorf, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Kleinarl, Eben, Filzmoos, Goldegg
SCHLADMING-DACHSTEIN Schladming (Planai), Rohrmoos (Hochwurzen), Pichl (Reiteralm), Ramsau am Dachstein, Haus im Ennstal (Hauser Kaibling), Forstau (Fageralm), Gröbming (Stoderzinken),
Pruggern (Galsterbergalm)
GASTEIN Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sportgastein
HOCHKÖNIG Maria Alm, Dienten, Mühlbach
GROSSARLTAL Großarl, Hüttschlag
Ski Amade Freeride
Ski amadé = 270 kabelbanen en liften
STOELTJESLIFTEN 90 liften
GONDELBANEN 47 liften
SLEEPLIFTEN 81 liften
OEFENLIFTEN 52 liften
TOTALE VERVOERSCAPACITEIT: 365.000 personen per uur
Ski Amade skiles
Ski amadé = 760 pistekilometers
PISTES KM AANTAL PISTES
Gemakkelijk (blauw): 275 km ca. 145
Gemiddeld (rood): 390 km ca. 181
Moeilijk (zwart): 95 km ca. 30
Totaal: 760 km ca. 356
Ski Amade kinderen tunnel
Ski amadé = innovatie
NIEUW: Ski amadé app Gratis voor iPhone & Android, fotorealistische presentatie van het skigebied, routemogelijkheden en nog veel meer.
Gratis WiFi-hotspots 400
Data-skibril app met piste-navigatie Gratis voor RECON SNOW2
Huur data-skibril Intersport RENT ca. € 19,- per dag
Ski Amade bomen
Ski amadé = gemoedelijk
Accommodaties ca. 5.250
Gastenbedden ca. 97.250
Skihutten & bergrestaurants 260
Ski- en wijn hutten 22
Skihutten met boerenmarkt ruim 30 (16 - 23 maart 2019)
Ski Amade berghut
Ski amadé = investeringen
De Ski amadé regio’s investeren voortdurend in liften & kabelbanen, eersteklas service en sneeuwzekerheid.
Investeringen 2014/15 EUR 47 miljoen
Investeringen 2015/16 EUR 44 miljoen
Investeringen 2016/17 EUR 58 miljoen
Investeringen 2017/18 EUR 68 miljoen
Investeringen 2018/19 EUR 108 miljoen
Daaronder vallen investeringen in nieuwe liftprojecten: ‘Generationenprojekt Schlossalm NEU’ in Gastein, project Natrun-Aberg in Maria Alm en de nieuwe stoeltjeslift Sonntagskogel 2 in Snow Space Salzburg. Andere projecten zijn: verbetering van de sneeuwzekerheid, aankoop van pistebully’s, diverse kwaliteitsverbeteringen, enzovoorts.
Ski Amade skier restaurant
Ski amadé = sneeuwzekerheid
• Over 90 % van het piste-oppervlak, dat zijn ca. 684 pistekilometers, van Ski amadé kan kunstmatig worden besneeuwd
• De ruim 4.000 besneeuwingsinstallaties produceren circa 15 miljoen m³
technische sneeuw
• Deze technische sneeuw wordt uitsluitend gemaakt van een puur water/luchtmengsel conform het Oostenrijkse ‘Reinheitsgebot’ (regelgeving rond kwaliteit en zuiverheid)
• Winter 2017/18: dalafdalingen waren in Ski amadé het vorig winterseizoen van begin december tot eind april gemiddeld 125 dagen mogelijk
• Kosten voor één m³ technische sneeuw: ca. € 3,25
• Percentage besneeuwingskosten van de totaalkosten: ca. 25%
• Gemiddelde inkomsten per skidag: ca. € 31,63
• Per skidag/skipas wordt gemiddeld ca. € 7,90 uitgegeven voor kunstmatige besneeuwing
• 170 medewerkers & 120 pistebully’s zorgen voor perfecte pistes!