Innsbruck is zeer geliefd bij kerst-toeristen

Innsbruck Marktplatz kerstmarkt18-11-18. Waar gaan we dit jaar heen voor een kerstmarkt? Het sprookjesachtige Innsbruck met maar liefst 6 kerstmarkten is zeer in trek bij talrijke kerstliefhebbers.

 

 

Kerst staat alweer bijna voor de deur en het lijkt populairder dan ooit in Nederland. Ieder jaar worden de kerstafdelingen in de winkels groter en klinken de kerstliederen eerder door de speakers van de radio. Toch kiezen echte liefhebbers er steeds vaker voor om een uitstapje te maken naar heuse kerstoorden, zoals bijvoorbeeld het sprookjesachtige Innsbruck. Tegen het einde van het jaar wordt is de stad volledig gehuld in kerstverlichting, worden er maar liefst 6 kerstmarkten georganiseerd en voel je overal de hartverwarmende kerstsfeer op straat.
Innsbruck Inn Marktplatz 

Kerstdorp XXL
Het knusse van een kerstdorp, maar dan in de stad. Eigenlijk past heel Innsbruck zo op een kerstkaart. De binnenstad heeft een warme uitstraling doordat de traditionele gebouwen in vriendelijke kleuren geschilderd zijn en prachtig versierd zijn met glas in lood en houtsnijwerk. In de wintermaanden wordt de sprookjesachtige sfeer versterkt door de feestverlichting, de gezellige kerstmarkten en het geroezemoes dat uit de herbergen, cafés en restaurants naar buiten komt. 
Innsbruck Bergweihnacht engelen

Dat steeds meer toeristen deze kerstbestemming ontdekken, merkt ook Colette Verra (Innsbruck Tourismus): "Afgelopen jaar zagen we een flinke stijging in boekingen rond kerst. We verwachten dit jaar hetzelfde".
De beste plek om dit prachtige XXL kerstdorp te bewonderen ligt overigens niet in de stad, maar erboven. Met de skilift reis je binnen no-time naar de pistes in de bergen die de stad omringen. Vanaf de hoge toppen heb je een prachtig uitzicht.
Innsbruck Altstadt engelen 

Keur aan kerstmarkten
De hoofdstad van Tirol, huisvest tijdens de feestmaanden maar liefst 6 kerstmarkten. Van kinder-kerstparadijs, tot een markt met uitzicht over de stad... er is voor ieder wat wils. De meest bekende markt bevindt zich middenin de stad, op het plein met het 'gouden dak'. De 70 kraampjes op deze markt verbeelden ieder een legende of sprookje, daarom wordt het ook wel de 'Fairy Tale Alley' genoemd. De panorama kerstmarkt, met ongelooflijk uitzicht, bevindt zich hoog boven de stad en is vanuit de binnenstad bereikbaar met de Nordkettenbanen. Met je voeten in de sneeuw en glühwein in de hand kies je vanaf boven de volgende kerstmarkt in de stad. Gezinnen met kinderen moeten op de Marktplatz zijn. Daar worden stalletjes afgewisseld met attracties en een kinderboerderijtjes. Ook handig: in het midden staat een enorme Swarovski-kristallen kerstboom met daaronder tal van kraampjes die allerlei lekkernijen aanbieden. Een perfect herkenningspunt of ontmoetingsplek.
Innsbruck Marktplatz kerstmarkt  

Keizer Maximiliaan in de schijnwerpers
Ter gelegenheid van de 500e sterfdag van keizer Maximiliaan wordt van 20 november tot 20 januari de MAX 500 lichtshow gehouden in de stad. Met behulp van 3D software en speciale lichten wordt op de gevel van het keizerlijk paleis Hofburg een projectie gerealiseerd van meer dan 1.300 vierkante meter. Voor deze enorme open-luchtbioscoop, die iedere avond geopend is, is geen speciale 3D-bril nodig. De 20 minuten durende tijdreis is gewoon met het blote oog te volgen en gratis toegankelijk voor kinderen onder de 6 jaar.
Innsbruck Kunsthistorisches Museum Lichttapete 

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck, hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk, met een rijke 800 jarige geschiedenis. De stad telt ruim 120.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van de twee. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans, de Nordkettenbahnen, iconen van de stad, en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen, is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad is omringd door fiets- en wandelpaden en de nabij gelegen dorpen van de regio vormen een oase van rust rondom de drukke stadskern. Innsbruck en haar regio’s bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud. In 2018 stond de stad in het teken van grote sportevenementen zoals het WK Wielrennen maar ook het WK Klimmen en mountainbike event Crankworx die eerder dit jaar in Innsbruck plaatsvonden.
Innsbruck trompet