Innsbruck na WK favoriet voor fietsliefhebbers

Innsbruck WK wielrennen 18 brug5-10-18. Na het voor Nederland zo succesvolle WK wielrennen in Innsbruck is het parcours nu open voor de liefhebbers. Wij geven 4 highlights uit het WK parcours. Met culinaire tip.

 

  

Het WK Wielrennen in Innsbruck was een groot succes. Van 23 tot en met 30 september stond de Hoofdstad van de Alpen in het teken van kuitenbijters én Nederlandse medaillewinnaars: Anna van der Breggen ging er vandoor met de wereldtitel (en zilver - tijdrijden) en Rozemarijn Ammerlaan (18!) werd wereldkampioen bij de junioren (individuele tijdrijden), maar ook Annemieke van Vleuten (goud - tijdrijden), Ellen van Dijk (brons - tijdrijden) en Tom Dumoulin (zilver - tijdrijden) zorgden voor mooie podiumplaatsen. Naast sportieve hoogtepunten zat het WK parcours vol met lokale highlights. Innsbruck daagt vakantiegangers uit om tijdens een stedentrip in de 'voetsporten' van de wielerprofs te treden en de volgende must-sees te ontdekken:
Innsbruck WK wielrennen 18 start 

1. Fietsen en eten: de Genussradweg
Meer dan 200 miljoen kijkers wereldwijd hebben op tv gezien hoe de renners op 23 september vanuit het Ötztal door de prachtige Tiroler bergen richting Innsbruck koersten. Op deze route kwamen ze onder meer langs de Genussradweg, een culinaire beleving tussen Silz en Inzing waarbij fietsers kennismaken met de lokale, culinaire specialiteiten uit Innsbruck en omgeving. Voor de wielerprofs helaas geen optie om af te stappen, maar voor vakantiegangers een must-do tijdens een stedentrip naar de Hoofdstad van de Alpen. 
Innsbruck AldranserAlm Kasknoedel

2. De gouden Hofburg
Op 25 september kleurde het gehele WK-damespodium oranje: zowel Annemieke van Vleuten (goud) als Anna van der Breggen (zilver) en Ellen van Dijk (brons) vielen in de prijzen bij de vrouwen tijdrit. De zomerse hoogtestage in Innsbruck lijkt voor alle drie de rensters in het voordeel te zijn geweest. Met als absolute kers op de taart de gouden WK-medaille van Anna van der Breggen. Met haar finish bij de Hofburg heeft Van der Breggen de historische bezienswaardigheid een gouden randje gegeven. Haar bijzondere zege maakt dit tot een absolute must-see tijdens een stedentrip naar Innsbruck.
Innsbruck WK wielrennen 18 Anna van der Breggen 

3. Lopen naar de hel
Ook de beelden van de beruchte 'Höttinger Höll' zijn de hele wereld over gegaan. 764 mediapartners uit 37 landen hebben verslag gedaan van dit steilste stuk van het WK: de zegerit van WK winnaar Alejandro Valverde staat bij vele liefhebbers nog op het netvlies. Fietsen naar de zogenaamde 'Innsbrucker Helweg' is voor recreatieve fietsers een behoorlijke uitdaging maar een wandeling naar de lokale kuitenbijter is evenzo spectaculair. Prachtige uitzichten gegarandeerd. 

4. Moutainbiken op de Aldranser Alm
Aldrans vormde een van de fanzones tijdens het wielerspektakel in Innsbruck. Duizenden fans - waarvan vele gehuld in oranje - stonden uitgelaten aan de kant van het parcours tijdens de dames- en heren elite op 29 en 30 september. Voor sportieve vakantiegangers is de Aldranser Alm dé plek voor een (middelzware) mountainbiketocht door het bergachtige landschap. Fanatiekelingen of e-mountainbikers kunnen hun tour ook beginnen in het centrum van stad en bijvoorbeeld via de Lanser See naar de Aldrans rijden.
Innsbruck AldranserAlm 

"Innsbruck heeft zichzelf tijdens het WK Wielrennen 2018 op de kaart gezet als fietsbestemming en de plek voor een actieve stedentrip. En daar zijn we heel trots op! De mooie prestaties en beelden op tv en in de media spreken voor zich. We hopen het komende jaar veel sportieve vakantiegangers te verwelkomen zodat we kunnen laten zien dat de stad en regio zowel op professioneel als recreatief gebied veel te bieden heeft", aldus Colette Verra namens Innsbruck Tourismus. 
Innsbruck WK wielrennen 18 brug

Over Innsbruck en omgeving
Innsbruck, hoofdstad van de deelstaat Tirol in het zuidwesten van Oostenrijk, met een rijke 800 jarige geschiedenis. De stad telt ruim 120.000 inwoners en ligt ingesloten tussen de Oostenrijkse bergen. Dit maakt van Innsbruck een interessante vakantiebestemming voor zowel het zomer- als winterseizoen. Voor een culturele stedentrip, een actieve outdoorvakantie of een combinatie van de twee. Met het Goldenes Dachl, de Bergisel-schans, de Nordkettenbahnen, iconen van de stad, en de groene of juist wit besneeuwde toppen van de bergen, is Innsbruck een kleurrijke bestemming. De stad is omringd door fiets- en wandelpaden en de nabij gelegen dorpen van de regio vormen een oase van rust rondom de drukke stadskern. Innsbruck en haar regio's bieden in elk jaargetijde vrijetijdsvermaak, culturele highlights en sportieve hoogtepunten voor jong en oud. In 2018 staat de stad in het teken van grote sportevenementen zoals het WK wielrennen maar ook het WK klimmen en mountainbike event Crankworx dat eerder dit jaar in Innsbruck plaatsvond. www.innsbruck.info