Noorwegen is feest in alle kleuren van de regenboog

Film 30Noorwegen Powered by Equality logo19-5-19. Gelijkheid staat hoog in het vaandel van Noorwegen. Norwegian Trekking Organization helpt bij flirten in de natuur van de Noorse Bergen. Of wat dacht je van een marathon langs de Noordpool.

 

 

17 Mei is de Noorse nationale feestdag, de dag waarop Noorwegen in 1814 onafhankelijk werd. Deze dag wordt groots gevierd met parades, Noorse vlaggen, muziekkorpsen, traditionele kleding (bunad) en veel ijs en hot dogs. Maar 17 mei is ook de internationale dag tegen homofobie, transfobie en bifobie.
Noorwegen Powered by Equality logoOp deze speciale dag verandert Visit Norway haar rode logo in een logo met de kleuren van de regenboog en de zin ‘powered by equality’, om aandacht te vragen voor LGBTIQ rechten tijdens de internationale dag tegen homofobie, transfobie en bifobie. Ook zal de ‘Proud experience in Oslo’ film worden gepubliceerd op Visit Norway’s website en social media kanalen. Deze feelgood film werd vorig jaar tijdens de Oslo Pride gemaakt. Jaarlijks viert Oslo openheid, diversiteit, inclusiviteit en allesoverwinnelijke liefde tijdens dit event.
De afgelopen dagen was Oslo gaststad voor het IDAHOT+ Forum 2019, dat focust op LGBTIQ beleid en uitdagingen. Noorwegen staat momenteel op de derde plaats op de lijst van landen met beste LGBTIQ rechten, volgens ILGA Europa, en is het tweede land als het gaat om seksegelijkheid.
Toch is niet alles perfect. Om deze reden hijst Visit Norway de regenboogvlag naast de Noorse vlag op de nationale feestdag. Want we zijn trots op de Noorse waarden en democratie, en op alle mensen die er wonen, ongeacht van hij of zij houdt.
Meer informatie:
Visit Norway: www.visitnorway.nl
Nationale feestdag: www.visitnorway.com/about/history-traditions/norways-national-day/
The proud experience: www.visitnorway.com/places-to-go/eastern-norway/oslo/the-proud-experience/
Reizen voor LHBTIQ: www.visitnorway.nl/plan-je-reis-in-noorwegen/reistips/reizen-lhbq/

Daten in de Noorse Bergen
De kleurrijke beanies van DNT, de Norwegian Trekking Organization, maken flirten tijdens het wandelen in de Noorse bergen makkelijker dan ooit! Met een groene beanie of de nieuwe Pride beanie in regenboogkleuren wordt het misschien wel een heel romantisch wandelavontuur.
Noorwegen DNT beanie
‘De natuur is een perfecte plek om te flirten’ zegt Dag Terje Solvang, secretaris-generaal van de Norwegian Trekking Association. ‘Ik vind het heel ‘duurzaam’ om iemand te ontmoeten in de bergen in plaats van in een bar, en wandelen is een welkom alternatief voor dating apps. Ook is de kans groter dat je iemand ontmoet met dezelfde gezonde interesses.’
In augustus 2018 organiseerde de organisatie een event genaamd #helenorgedaterute, wat vertaald kan worden als ‘heel Noorwegen datet in de natuur’. Lees het hele verhaal over de liefde vinden in Noorse bergen hier, inclusief drie tips van Dag Terje Solvang: www.visitnorway.com/plan-your-trip/travel-tips-a-z/lgbt-travel/pride-in-the-mountains/ 

De mooiste runs in Noorwegen
Vergeet je hardloopschoenen niet als je naar Noorwegen gaat! Overal in Noorwegen worden toffe runs georganiseerd. Stel je voor: rennen langs ijsberen (hopelijk niet van ze vandaan!) vlakbij de Noordpool op Spitsbergen, of langs glinsterende gletsjers en fjorden. Of onder de middernachtzon, geen haast want je hoeft niet voor het donker thuis te zijn.
Spitsbergen Marathon
Voor wie echt een uitdaging zoekt is een uphill race perfect. En voor wie het niet erg vindt om vies te worden zijn er de mud races (vergeet de afterparty niet!). Onze suggesties vind je hier: www.visitnorway.com/things-to-do/whats-on/sports/the-best-marathons-and-runs/ 
Hardangervidda Marathon