Haarhuis omgetoverd tot eerste 5-sterren hotel van Arnhem

11-2-23. Na jaren van verbouwing en vernieuwingen vond deze week de Grand Opening plaats van het meer dan 100 jaar oude Hotel Haarhuis in Arnhem.
Arnhem-Haarhuis-23-ext-dag.jpg

Trots overheerst bij de complete équipe van Hotel Haarhuis na de afronding van de ingrijpende metamorfose van de ‘Grande Dame van Arnhem’. “Daar zit ook onze kracht”, zegt hoteldirecteur Wouter Dekker van het eerste 5-sterren hotel van Arnhem. “De transitie van Hotel Haarhuis naar het bijzondere hotel dat het geworden is, is 100% een teamprestatie.” 

Kort na het 100-jarig jubileum in 2018 werd Hotel Haarhuis door EHM Group overgenomen. De acquisitie betekende het startsein voor een grootschalige verbouwing en conceptuele vernieuwing. Onder toeziend oog van de bekende interieurontwerper Will Erens, van het bureau Too Many Agencies, heeft het hotel een grondige verandering ondergaan, waarin verschillende tijdperken van de afgelopen eeuw duidelijk terugkomen. Wouter Dekker: “Het hotel heeft een rijke nalatenschap die we heel graag in ere willen houden. Voor het nieuwe design putte Will vooral inspiratie uit de jaren 1920 van de vorige eeuw en combineerde dat met een scala aan elementen uit diverse tijdsperioden. Het heeft geresulteerd in een harmonisch geheel waarin verschillende stijlen naadloos in elkaar overgaan.”  
Arnhem-Haarhuis-23-kamer.jpg

5-sterren ‘House of Heritage’
De roemruchte erfenis van warme hospitality heeft Hotel Haarhuis samengevat in de alomvattende ondertitel House of Heritage. Het staat voor de wijze waarop het erfgoed bewaard blijft en in een aansprekend ontwerp wordt doorgegeven aan de nieuwe generatie gasten. Zij kunnen genieten van een veelheid aan faciliteiten en hoeven voor een totaalbeleving het hotel eigenlijk niet te verlaten.
Arnhem-Haarhuis-23-loft.jpg
In Hotel Haarhuis wordt design welhaast verheven tot kunst wanneer je The Royal Loft (foto hierboven), de hippe Signature Suites, de City Spa op de 4de verdieping met prachtig uitzicht over Arnhem vanuit de sauna’s of het award winnende toilet - gebouwd in een liftschacht met glazen vloer op 18 meter hoogte - aanschouwt.

Zakelijk, luxe en duurzaamheid
Hotel Haarhuis richt zich op de verwende levensgenieter, maar ook de zakelijke gast ontbreekt het aan niets. De Grand Opening is tevens de ingebruikname van de smaakvol vernieuwde Promenadezalen, waarin feesten, vergaderingen en evenementen tot 500 personen gehouden kunnen worden. Vorig jaar opende in de wijnkelder nog een eventzaal, The Storage genaamd, volledig aangekleed met oude wijnvaten en de originele vloertegels.
Arnhem-Haarhuis-23-restaurant.jpg

“Je kunt op vele plaatsen in de wijde regio evenementen organiseren. Wij geloven echter dat we ons werkelijk onderscheiden door de combinatie van een unieke sfeer, persoonlijke service, de aansprekende concepten en de hoge kwaliteit”, aldus Wouter Dekker.

Hotel Haarhuis haalde recent de Green Key Gold, het hoogst haalbare niveau waarbij het hotel zich maximaal inzet het milieu te sparen. Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Steeds meer gasten van bedrijven waarderen ook de centrale ligging tegenover het internationale treinstation, waardoor het gemakkelijk is een duurzame keuze voor hun reis te maken.
Arnhem-Haarhuis-23-ext-avond.jpg
Drie horeca outlets onder één dak
Volgens directeur Wouter Dekker wordt de beste totaalbeleving bereikt door aantrekkelijke concepten. “We wilden uiteenlopende ruimtes op verschillende locaties creëren waardoor onze gasten altijd kunnen kiezen voor een bijzondere ervaring. Zo kan men voor een diner op gastronomisch niveau terecht in Locals, het restaurant met groenten en kruiden uit de eigen ‘vertical farm’. Het restaurant, dat wordt begeleid door sterrenkok Niven Kunz en aangestuurd door chefkok Frank Bregman, heeft recent een tweede notering gekregen in de gids van Gault Millau. Voor koffie met heerlijk gebak of een gezonde lunch biedt het knusse Hoek Koffie & Patisserie uitkomst.
Arnhem-Haarhuis-23-hoek-patisserie.jpg
En op het dakterras is de alom bekende Blou Rooftop Bar gevestigd. Doordat deze sinds kort is overdekt, kan er nu elke dag worden genoten van hapjes en cocktails met het beste uitzicht van de stad.” 
Arnhem-Haarhuis-23-dakterras.jpg

Over Hotel Haarhuis
Meer dan een eeuw biedt Hotel Haarhuis persoonlijke gastvrijheid in een warme omgeving. Het bedrijf opende voor het eerst de deuren in 1918. Eerst als koffiehuis, maar in de jaren 1920 werd ook slaapgelegenheid aangeboden. Anno 2023 is het geheel vernieuwde hotel onderdeel van EHM Group (www.ehmgroup.nl) en biedt het 127 luxe kamers, restaurant Locals, koffiecorner Hoek, rooftopbar Blou, een fitness, de Cityspa met diverse sauna’s en behandelmogelijkheden, een terras, The Storage (wijnkelder & whisky bar) en 11 ruime zalen geschikt voor evenementen, bijeenkomsten en feesten tot 500 personen.