Winterwoods pop-up camping in de Drentse bossen

Winterwoods winterkamperen yurt 21 bos13-11-21. Winterwoods is een pop-up camping in de dichte bossen van Drenthe. Overdag kun je workshops volgen, verken je de omgeving of warm je jezelf op in de sauna. 5 redenen om te winterkamperen.

 


In de avond geniet je van een drankje bij het kampvuur of stook je de houtkachel op in jullie eigen traditionele yurt. Onder een heldere sterrenhemel rond een knisperend kampvuur met een glühwein of warme thee, diep wegkruipen onder je warme deken en wakker worden met een laagje rijp op je tent en een winterzonnetje. Dat is winterkamperen; dé trend van deze winter.
Winterwoods winterkamperen yurt 21 sterrenhemel

In de winter voel je meer verbondenheid met de natuur
In de winter heerst er een bijzondere sfeer in de natuur. Er zijn maar weinig mensen die de kou trotseren. Je kunt echt genieten van de stilte. Doordat er zo weinig mensen zijn, laat wild zich sneller zien.
Winterwoods winterkamperen yurt 21 buiten

Juist in de winter is het belangrijk om buiten te zijn
Doordat de dagen kort zijn in de winter is de kans dat je lichaam voldoende licht krijgt kleiner. Mensen die overdag meer zonlicht zien, slapen 's nachts dieper en voelen zich 's ochtends frisser en vrolijker. Zonlicht heeft effect op de kwaliteit en diepte van de slaap. Licht, met name in de ochtend, versnelt de biologische klok en laat hem daarmee in de pas lopen met het ritme van dag en nacht. Daardoor word je 's avonds 'op tijd' moe en kun je in slaap vallen. Tijdens een kampeervakantie ben je veel buiten, juist in de winterperiode zo belangrijk.
Winterwoods winterkamperen yurt 21 yoga

Winterkamperen is avontuurlijk
Dankzij de natuurelementen heb je ineens heel andere uitdagingen aan te gaan en prikkel je je zintuigen. Om jezelf warm te houden stook je een vuurtje op waarvoor hout nodig is. Na instructie is boomstammen splijten een eitje. En hoe beter je hout hoe makkelijker je je vuurtje opstookt. Of ga voor een koudetraining waarbij je na een korte training je adem onder controle leer te krijgen om je vervolgens in een ijskoud meer te dompelen. Bewezen goed voor het immuniteitssysteem!

Word wakker bij zonsopgang
Kamperen in de winter is niet te vergelijken met de zomer. Knus en warm in je comfortabele bed luister je ‘s ochtends naar de stilte. Doordat de zon later opkomt, word je meestal gewekt door de zon en kun je de zonsopgang meemaken. Of je ziet de dauw van het veld trekken terwijl een hert je verbaasd aankijkt.
Winterwoods winterkamperen yurt 21 bos

Duurzaam overnachten
Winterwoods bewijst dat je voor avontuur niet ver hoeft te reizen. In de Drentse natuur ga je mountainbiken, volg je een koudetraining en kook je boven je eigen kampvuur. Kamperen is de meest milieuvriendelijke manier van overnachten doordat je water- en energieverbruik beperkt. In z'n algemeenheid geldt: hoe luxer de accommodatie, hoe groter de klimaatgevolgen.
Meer informatie op: https://winterwoods.nl/drenthe
Winterwoods winterkamperen yurt 21 slaapdeel