Datecation - voor een romantische trip in eigen land

Datecation opening15-2-21. Happy Valentine’s Day..!? Eigenlijk zouden we de liefde het hele jaar door moeten vieren. Een romantisch weekend weg voor twee is immers altijd een goed idee. We zetten 7 originele ideeën op een rij.

 

 

 

Eindeloos bubbelen in een jacuzzi, de champagne open trekken in een historisch landhuis of overnachten in een voormalige gevangenis: niks is fijner dan genieten van je eigen liefdesbubbel op een bijzondere plek.
Datecation collagebeeld
La Paulowna
Aan één van de mooiste pleinen van Den Haag ligt het romantische boetiekhotel La Paulowna. Het knusse hotel bestaat uit vijf volledig gerenoveerde en stijlvolle suites, elk met een prachtig uitzicht over het statige Anna Paulowna plein. Het gebruik van natuurlijke materialen, de unieke meubels en luxe details zorgen voor een serene sfeer en ultiem gevoel van comfort. Door de persoonlijke service van eigenaren Anuschka en Wim voelt iedereen zich hier direct thuis. De Haagse binnenstad of het hippe Zeeheldenkwartier bevinden zich op minder dan tien minuten lopen, maar bij La Paulowna zal het niet meevallen alle geneugten van de kamer te verlaten. Van eindeloos badderen met je geliefde of lekker ontbijten op bed in een fluffy kamerjas krijg je tenslotte nooit genoeg. 
Meer informatie en boeken: https://lapaulowna.com/

Datecation La Paulowna Den Haag 
Hotel de Wereld
Het bekendste viersterrenhotel van Nederland? Dat moet Hotel de Wereld zijn. Sinds 1945 staat het hotel bekend als de plaats waar werd onderhandeld over de bevrijding van Nederland. De capitulatie van de Duitse bezetters was een feit en daarmee werd het hotel een monument van de vrede en vrijheid. Symbolischer wordt het niet: Hotel de Wereld is de ultieme plek om de liefde te vieren. Het hotel is gelegen in het centrum van Wageningen en telt 17 sfeervolle hotelkamers. Fijne bijkomstigheid voor wie een romantische wandeling wel ziet zitten: het hotel bevindt zich op een steenworp afstand van de Veluwe. Kom maar door met die prachtige bossen, uitgestrekte heidenvelden en zandverstuivingen. Samen ontspannen na een dag in de natuur doe je met het Romantische arrangement. Geniet van een overnachting in een luxe kamer inclusief rozenblaadjes, ontvangst met een glas wijn en een welkomsthapje, een vijfgangendiner én uitgebreid ontbijt op bed.
Meer informatie en boeken: https://hoteldewereld.nl/
Hotel De Wereld 20 terras

Villa Ruimzicht
Een bijzonder datecation-adres voor een tripje binnen de grenzen: Villa Ruimzicht in hartje Doetinchem. De karakteristieke villa ademt romantiek en wordt omringd door een prachtig park met eeuwenoude bomen. In het monumentale pand in de Achterhoek bevinden zich 42 themakamers, waarin de sfeer van het historische gebouw is gecombineerd met eigentijds design. Wat dacht je van een loft inclusief een klassieke badkuip óf jacuzzi, voorzien van heerlijke badproducten? Liefde gaat door de maag en daar speelt het Smaakbeleving arrangement perfect op in. Eerst luid je de avond in met een glas champagne. Door naar het zesgangendiner in restaurant Lokaal, waar chef-kok Bjorn Massop en zijn keukenbrigade culinaire hoogstandjes combineren met regionale producten. Sluit de avond af in een kamer naar keuze en geniet de volgende ochtend van een op maat gemaakt ontbijt.
Meer informatie en boeken: https://www.hotelvillaruimzicht.nl/

Datecation Villa Ruimzicht Doetinchem kamer
The Fallon
Op zoek naar een écht origineel adres voor een datecation? Bij The Fallon is het allesbehalve een straf om de nacht door te brengen in de cel. De voormalige gevangenis Schutterswei in Alkmaar is omgetoverd tot stijlvol boetiekhotel. Het gebouw vol verhalen telt 102 luxe suites en kleurrijke kamers, terrassen op de binnenplaatsen en een massageruimte. Bij restaurant & bar D’arrêt kan je met je date terecht voor (de takeaway van) zowel lunch als diner. Wist je dat het gebouw het tijdelijke onderkomen is geweest van een bont gezelschap delinquenten als Stanley Hillis, Paultje Pistool en Willem Holleeder? De gevangenis werd gesloten in 2013 en het cellencomplex vormde daarna nog drie jaar het decor van de tv-serie Celblok H. Tip: iedere maandag, woensdag en zaterdag om 16.00 vertellen oud-gevangenismedewerkers je de meest boeiende verhalen uit de eerste hand tijdens een rondleiding door de gevangenis.
Meer informatie en boeken: https://www.mews.li/distributor/eef875a8-234e-47ca-b7ef-ab4c00db7b97?mewsVoucherCode=staycation

Datecation The Fallon Alkmaar kamer
Central Park
Stel je voor: je wordt uitgerust wakker in je Hästens droombed en er wordt aangeklopt voor roomservice. Je krijgt een heerlijk ontbijt met verse croissants en champagne op bed, en terwijl je geliefde de gordijnen openslaat kijk je uit over een uitgestrekt groen park. Laat de dag maar beginnen! Voor een romantische datecation ben je bij Central Park Voorburg aan het juiste adres. Je slaapt hier niet alleen in een monumentaal boetiekhotel, maar je krijgt er ook een next level gastronomische ervaring bij. Het diner bestaat uit meerdere, verrassende gangen en is bereid met luxe ingrediënten als kreeft Thermidor, Baeri classic kaviar en Wagyu Beef. Uiteraard met een topselectie van bijpassende wijnen. Samen met je date hand in hand de omgeving verkennen? In het pittoreske en historische Huygenskwartier in Voorburg zijn genoeg fijne boetiekjes, speciaalzaken en winkels met lokale producten te vinden.
Meer informatie en boeken: https://www.centralparkvoorburg.com/

Datecation Central Park Voorburg
blooming
Toe aan een romantische shortbreak aan de Noord-Hollandse kust? blooming hotel in het bosrijke Bergen biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen meerdaags verblijf voor twee. Check in en laat je begeleiden naar een luxe kamer of suite met een Frans balkon of terras. Een heerlijke plek voor een goed glas wijn én fijne gesprekken. Ontspan in je eigen jacuzzi of douche-stoomcabine om vervolgens weg te dromen in het XL-bed met een luxueus matras van Coco-Mat. Volledig uitgeslapen? Bij blooming ontwaak je tussen het groen en de zingende vogels. Schuif aan voor een uitgebreid ontbijt en begin je dag goed met een duik in het binnenzwembad of kom volledig tot rust in de sauna. Op naar buiten! Bij blooming hotel liggen zowel het strand van Bergen aan Zee als het bos van Schoorl aan je voeten.
Meer informatie en boeken: https://www.weareblooming.com/hotel

Datecation Blooming Bergen
Domein het Camperveer Veerse Meer
Voor koppels die graag buiten zijn is Domein het Camperveer de perfecte match. Dit prachtige landgoed ligt aan de rand van het Veerse Meer, vlakbij Veere, één van de mooiste stadjes in Zeeland. In de rustgevende omgeving van het meer kan je de hele dag met z’n tweetjes op pad. Aanrader: maak een tocht naar een van de eilandjes in het gebied. Met een beetje geluk spot je hier zeehonden, reeën of zeldzame vogelsoorten. Ook aan de rand van het meer is het goed vertoeven. Maak een lange wandeling of geniet van de Zeeuwse zon op een van de stranden. Je overnacht in het statige en romantische landhuis Villa Helena, dat geheel in Engelse stijl gebouwd is. Vanaf het schitterende dakterras van het penthouse heb je een weids uitzicht over het Veerse Meer, dat overigens ontzettend geliefd is bij surfers en duikers. Dat komt omdat het geen eb en vloed kent, waardoor het water vaak zo helder is dat je de oesters op de bodem kunt zien liggen.
Meer informatie en boeken: https://www.roompot.nl/vakantieparken/nederland/zeeland/largo-domein-het-camperveer-veerse-meer/
Datecation Roompot Camperveer Veerse Meer