Apeldoorn presenteert gratis app Canadian Walk

Apeldoorn Canadian Walk terras raadhuis11-8-20. Download de gratis app en wandel & beleef de Canadian Walk in Apeldoorn. Want... zo leer je Apeldoorn op een heel verrassende manier kennen.

 

 

Apeldoorn Canadian Walk paalMet de nieuwe ‘Canadian Walk’ app maak je een bijzondere wandeling waarbij je 26 speciale tegels tegenkomt met daarop een maple leaf, hét nationale symbool van Canada. Op 17 april 1945 werd Apeldoorn bevrijd door de Canadezen en met deze audiotour word je meegenomen vanaf het moment dat de geallieerden de stranden van Normandië bestormden tot aan de bevrijding van Apeldoorn. Ontdek bijzondere plekjes en luister én kijk naar 26 persoonlijke en bijzondere verhalen van veteranen en burgers.

Bijzondere verhalen
De Canadian Walk is 2,1 kilometer lang en volgt voor een groot deel het parcours van de vroegere defilés in Apeldoorn. Tel daar alle bijzondere verhalen bij op en je bent zo twee uur in de gezonde buitenlucht. Het startpunt van je wandelroute is het Nationaal Canadees monument van de ‘Man met de Twee Hoeden’ aan de Loolaan, vlakbij Paleis Het Loo. Instaleer de gratis app vooraf op je telefoon en neem oortjes mee zodat je optimaal kunt luisteren naar bijzondere verhalen uit eerste hand. Onderweg kom je gezellige horecagelegenheden tegen voor een koud drankje of lekker kopje koffie.
Apeldoorn Canadian Walk Recht
Kaarsje opsteken
Tijdens je wandeling kom je regelmatig een ‘buitenvitrine’ tegen waarin gerelateerde objecten tentoongesteld zijn. Ook hangen er vlaggen van Canadese strijders die in de verhalen voorkomen. En… als je alle 26 verhalen hebt beluisterd, dan kun je als eerbetoon aan onze Canadese strijders een virtuele kaars achterlaten op het eerbetoonveld en delen op je Facebookpagina. De wandeling leid je door mooie straten en statige lanen, je bezoekt het Oranjepark en eindigt in hartje centrum bij de Boom der Vrijheid, een nieuw en blijvend kunstwerk op een gevel dat voorzien is van levend groen. De bewoners van het pand verzorgen de groeiende planten.
Apeldoorn Canadian Walk terras raadhuis
Verrassend leuk
Tijdens de Canadian Walk leer je Apeldoorn op een heel andere manier kennen. En… na afloop kun je bovendien de gezellige binnenstad ontdekken. Alles wat een grote stad te bieden heeft, vind je in Apeldoorn. Van een bruisende binnenstad met gezellige terrassen en verrassende winkels tot statige stadsparken en interessante musea. Apeldoorn biedt je het hele jaar door de meest leuke uitjes die het bezoeken meer dan waard zijn en bovendien betaalbaar en soms zelfs gratis zijn. Kijk maar eens op www.uitinapeldoorn.nl. Voor meer informatie over de Canadian Walk kijk je op www.canadianwalk.nl.
Apeldoorn Canadian Walk soldaten
Apeldoorn Canadian Walk QR codeOver Apeldoorn
Apeldoorn is met meer dan 160.000 inwoners de tweede stad in de provincie Gelderland. Op de lijst ‘grootste steden van Nederland’ bezet deze ‘stad’ zelfs een 11e plaats. Tel daar de mooie pittoreske dorpjes, die op een steenworp afstand van Apeldoorn liggen, bij op en je ervaart het beste van de Veluwe.