Molenmuseum Zaanse Schans opening uitgesteld

Zaanse Schans doorkijk30-7-20. Het nieuwe Molenmuseum op de Zaanse Schans zou op 31 juli worden geopend. Helaas kan dat om technische reden geen doorgang vinden. Het is verschoven naar 28 september 2020. Maar de wieken blijven draaien.

 

 

Henk Heijnen, conservator van het Molenmuseum, "Onzichtbaar achter de presentatie van de museale objecten en hun verhalen schuilt een complex innovatief ICT netwerk dat een aantal zaken aanstuurt. Zo komt een grote videowand tot leven, is het mogelijk met een interactieve kaart door de geschiedenis van de Zaanstreek te dwalen en worden acht Zaanse gidsen sprekend opgevoerd om bezoekers van informatie te voorzien. 
Een paar elementen blijken nog niet naar behoren te functioneren. Vooral de digitale kaart doet nog niet wat we ervan verwachten. Omdat we de bezoekers het beste willen bieden, is besloten om de openstelling uit te stellen. Als alles goed werkt, staat er een museum, dat met de nieuwste technologie de eeuwenoude technieken over het voetlicht brengt." 
Zaanse Schans Molenmuseum

Wij zullen u bijtijds informeren met aanvullende informatie over de opening van het Molenmuseum. Vanzelfsprekend is iedereen vanf die heuglijke dag  van harte welkom op de locatie aan de Zaanse Schans.