Mauritshuis Den Haag zomervakantie activiteiten

Mauritshuis zomervakantie 20 schilderen19-7-20. De zomervakantie is weer begonnen! Maak van je bezoek aan het museum een gezellig dagje uit met leuke activiteiten. Voor kinderen is er van alles te doen en te beleven in het Mauritshuis.

 

 

Zo kan je met Maurits Muis het museum ontdekken of in de kunstwerkplaats aan de slag. Combineer het met een lekkere lunch in de Brasserie. Gratis museumentree voor iedereen t/m 18 jaar.

Mauritshuis logoWorkshop: Maurits Muis
Maurits Muis woont in het Mauritshuis in Den Haag en laat je graag zijn favoriete schilderijen zien. Samen met een museumdocent lees je het prentenboek van Maurits Muis, zoek je hem op in het museum en met je familie gaan jullie zelfstandig (i.v.m. de huidige maatregelen) de mooiste schilderijen uit de tijd van Rembrandt en Vermeer bekijken. Daarna heb je vast zin om zelf ook te schilderen. Dat kan! In onze eigen Kunstwerkplaats met echte schildersmaterialen.
Mauritshuis zomervakantie 20 muis

Open Kunstwerkplaats: Maak je eigen George Stubbs
In het Mauritshuis kan je de tentoonstelling George Stubbs - De man, het paard, de obsessie bezoeken. George Stubbs schilderde paarden als de beste! Laat je inspireren door de portretten die George Stubbs maakte van beroemde paarden en maak daarna zelf een paardenschilderij. Paarden in alle soorten en maten staan klaar om te worden geportretteerd.
Mauritshuis zomervakantie 20 schilderen

Doorlopende activiteiten
Ga zelf op pad en ontdek de mooiste, spannendste en grappigste schilderijen van het museum met de gratis kijk-en speuropdrachtjes. Verkrijgbaar bij de servicebalie.

Voor alle details over voorwaarden en boeken: https://www.mauritshuis.nl/nl-nl/bezoek/mauritshuis-voor-kinderen/zomervakantie-2020/