Nieuwe fiets- en wandelroutes in en rond Amsterdam

I Amsterdam Zaanse Schans4-5-18. Ben je op zoek naar verborgen pareltjes in de wijk of de regio Amsterdam.  Kijk dan op www.Iamsterdam.com daar vind je zes nieuwe fiets- en wandelroutes.

 

Amsterdam Marketing introduceert de nieuwe wandel- en fietsroutes als één van de middelen om bezoekers en bewoners te gidsen en spreiding over de stad en de regio te stimuleren. Ze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik vanaf een mobiele telefoon en geven verrassende tips om nieuwe plekken in de omgeving te ontdekken. Van musea tot concept stores en hotspots voor een pitstop met een goede kop koffie. De zes routes zijn op Iamsterdam.com beschikbaar in zowel het Nederlands als Engels. Om te zorgen dat er altijd iets nieuws te ontdekken is, worden er telkens nieuwe routes ontwikkeld en toegevoegd.
I Amsterdam Zaanse Schans
Routes in de omgeving
Twee routes laten zien wat er op een steenworpafstand van Amsterdam te doen is. In de Oud Holland route beleeft men al fietsend het Nederland van vroeger. Proef soms letterlijk het verleden en leer over de Nederlandse geschiedenis. Op zoek naar een dagje shoppen én cultuur? Dan is de Haarlem shopping route langs ontelbaar veel winkelstraatjes een goede optie. De route sluit af met de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan twee Haarlemse musea.
I Amsterdam Grote Markt Haarlem St Bavo
Amsterdamse Buurten
Ontdek de Amsterdamse buurten en stadsdelen. Neem met de NDSM route een kijkje in het creatieve stadsdeel Noord. Het stadsdeel waar jarenlang de neus voor werd opgehaald is uitgegroeid tot het hippe en innovatieve deel van Amsterdam. Met de 24H Oost route ga je op ontdekkingstocht langs de vele hotspots die Amsterdam Oost rijk is.

Themaroutes
Een tweetal routes zijn gekoppeld aan specifieke thema’s. In de maand mei kan men zich laten inspireren met de Dutch Design route, uitgestippeld in samenwerking met Droog Design. Loop langs designwinkels, -hotels en galeries met het beste dat Dutch Design te bieden heeft.
I Amsterdam Cafe Droog
Shoppen, eten en drinken met een maatschappelijk tintje kan met de Sociaal en Eerlijk route. Fiets langs sociale ondernemingen waar prachtige producten worden gemaakt met een positieve impact op maatschappij of milieu. Van design uit de 3D-printer tot ambachtelijk gebrouwen bier en fair fashion.

Bekijk alle routes hier:
Nederlandstalig: www.iamsterdam.nl/themaroutes 
Eglish language: www.iamsterdam.com/routes