Zeeland breidt voorzieningen voor fietser verder uit

Zeeland fietsen Breskens2-7-20. Het Routebureau VVV Zeeland heeft in belang van 5-sterren fietsprovincie hard gewerkt aan het upgraden van het fietsknooppunten netwerk.

 

 

De voorzieningen in de gehele provincie zijn uitgebreid met 19 picknick- of uitzichtplekken, 31 fietsoplaadzuilen en 89 overzichtspanelen. In de gemeente Schouwen Duiveland zijn de meeste fietsvoorzieningen gerealiseerd. De fietsvoorzieningen zijn gerealiseerd dankzij een subsidieregeling waarin de Provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten samen de kosten hebben gedeeld. Investeren in fietsvoorzieningen is één onderdeel om de kwaliteit van de fietsnetwerk hoog te houden.
Zeeland Fietsen langs Veerse Meer bij Wolphaartsdijk

5-Sterren Fietsprovincie
Zeeland is in 2019 uitgeroepen tot 5-sterren fietsprovincie van Nederland. Zeeland ontving deze hoogst mogelijke beoordeling van 5 sterren van het Landelijk Fietsplatform. De 5 sterren heeft de provincie ontvangen omdat de recreatieve fietser het fietsen in Zeeland waardeerde met een 8,3. Voor deze waardering wordt gekeken naar het kwalitatieve fietsroutenetwerk, de fietsvoorzieningen, de informatievoorziening, horeca en schoonheid tijdens de fietstocht, en die beleving is in Zeeland met een hoog cijfer gewaardeerd. Het Landelijk Fietsplatform heeft dit vertaald in de hoogst mogelijke boordeling, de vijf sterren in de kwaliteitsmonitor. “Met de uitbreiding en upgrade van de fietsvoorzieningen hopen we de 5 sterren in onze provincie te behouden”; aldus Dick van der Velde, gedeputeerde Provincie Zeeland.
Zeeland fietsen Zeelandbrug verte

Fietsprovincie op de grens van land en zee
In Zeeland kun je fietsen in een uniek landschap op de grens van land en zee. Het fietsknooppuntensysteem in Zeeland helpt je erbij om die veelzijdigheid van Zeeland te ontdekken. “De nieuw gerealiseerde fietsvoorzieningen dragen bij aan de kwaliteit van het fietsnetwerk in Zeeland. Op deze manier zijn we tegemoet gekomen aan de vraag en behoefte van de fietsers. We hopen dan ook dat zij gaan genieten van de nieuwe voorzieningen”; aldus Erik van den Dobbelsteen, directeur VVV Zeeland.