Steun maritiem verleden… Breng Batavia aan Land

Batavialand Batavia onderkant 198-6-19. Zaterdag 29 juni start om 10.30 uur in Batavialand de campagne 'Steun ons maritiem verleden...Breng de Batavia aan Land'. Tegelijkertijd wordt een mini-expositie over de Batavia geopend.

 

 

Op de steiger opent scheepsbouwmeester Willem Vos samen met Wethouder Ed Rentenaar en directeur Jan Vriezen een mini-expositie over de Batavia en geeft daarmee het startschot voor de campagne.
Batavialand Batavia onderkant 19
De Batavia moet het water uit. Pas dan is Batavialand in staat om groot onderhoud te plegen en de hoognodige restauratie uit te voeren. Door het schip aan land te brengen kunnen niet alleen de huidige generaties het schip ontdekken en beleven, maar blijft ons maritieme verleden ook voor toekomstige generaties behouden. Naast dit toekomstperspectief voor het schip kan Batavialand ook een ander perspectief bieden aan de bezoekers: de kiel kan bekeken worden, iets wat in het water nooit lukt. Vanuit dat gezichtspunt is het schip nog imposanter, het ambacht zo overduidelijk en de beleving zoveel rijker. 

Het Programma
Datum: Zaterdag 29 juni 2019
Tijd:    10:30 uur
Waar:  De steiger bij de Batavia, Oostvaardersdijk, Lelystad.