Efteling vanaf 12 november in winterse sferen

Winter Efteling Langlaufen21-10-18. Voor de 20e keer begint half november in Kaatsheuvel de Winter Efteling. Elf weken lang verandert het Sprookjespark in een winterwereld vol licht, vreugdevuren en sneeuw.

 

Van 12 november tot en met 31 januari 2019 verandert de Efteling voor de 20e keer in een winterwereld vol twinkelende lichtjes, hartverwarmende vreugdevuren en sfeervol entertainment. Wat in 1999 als proef voor drie jaar werd gelanceerd, is intussen niet meer weg te denken uit het aanbod van het attractiepark in Kaatsheuvel. “Dat de winteropenstelling zo’n succes zou worden en dat veel parken in Europa ons zouden volgen, hadden we destijds niet durven voorspellen.” aldus Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling.
Winter Efteling Draconicon in Parkshow Raveleijn  

Winterattracties en entertainment
Dit jaar is het elf weken lang Winter Efteling met speciale winterattracties en entertainment. Er kan geschaatst worden op de schaatsbaan en kinderen kunnen zich uitleven op de glijbaan in het overdekte IJspaleis. Hier zorgen de Sneeuwprinses en de Vuurprins voor zang, dans en gezelligheid.
Winter Efteling Vuurprins en Sneeuwprinses bij Vreugdevuur
Het Sprookjesbos hult zich in winterwarme sferen en bezoekers kunnen langlaufen. Rondom de Vreugdevuren zorgt een kinderkoor van tijd tot tijd voor extra warmte en in het openluchttheater in het Sprookjesbos speelt de parkshow Sprookjesboom. Buiten de waterattracties zijn alle attracties open als de weersomstandigheden het toelaten.
Winter Efteling Gondoletta en Ruigrijk
Als de avond valt komt de gevel van Villa Volta krakend tot leven met een 3D-projectie. De parkshow Raveleijn, waarin paarden en raven een hoofdrol spelen, is door gebruik van licht en vuur ‘s avonds extra spannend. Aquanura, de grootste watershow van Europa, vormt een spectaculaire afsluiting tegen de nachtelijke hemel.
Winter Efteling Aquanura
Tijdens de weekenden van Winter Efteling is het park open van 11.00-19.00 uur, in de Kerstvakantie (22 december t/m 6 januari 2019) zelfs tot 20.00 uur. Ook dit jaar wordt op 31 december het Oud & Nieuw feest in de Winter Efteling gevierd.

CARO show visueel spektakel
Sinds 16 september staat een fonkelnieuwe, internationale show op de planken van het Efteling Theater: CARO. CARO is een visueel spektakel vol humor, dans, muziek en acrobatiek voor de hele familie. De theatershow bezorgt iedere bezoeker, van welke nationaliteit dan ook, herkenbare momenten uit het eigen leven. De bekende musicalacteur en regisseur Stanley Burleson tekent voor de regie en choreografie van de show.

Oudjaar vieren in de Winter Efteling
Ook dit jaar wordt Oudejaarsavond op sprookjesachtige wijze gevierd in de Winter Efteling. Vanaf 19.00 uur zijn er live optredens op verschillende pleinen. De attracties blijven open tot middernacht, waarna het nieuwe jaar feestelijk wordt ingeluid met vuurwerk en bubbels.
Winter Efteling Langlaufen

Praktische info/openingstijden zijn te vinden op: www.efteling.com/openingstijden

Jaarrond open
Efteling logoHet blijvende succes van de Winter Efteling vormde de opmaat voor verdere verruiming van de openingstijden en uitbreiding van het verblijfsaanbod van de Efteling. In 2009 verrees vakantiepark Efteling Bosrijk, sinds april 2010 is de Efteling jaarrond open en sinds 2017 slapen bezoekers in vakantiepark Efteling Loonsche Land. De bezoeken aan de Wereld van de Efteling worden steeds beter over het jaar verdeeld. 
Winter Efteling Langnek