Batavialand presenteert in de meivakantie Op Reis en Mooi Goed

20-4-24. Van 28 april tot en met 12 mei nodigt Batavialand bezoekers uit voor een reis door de maritieme geschiedenis, onder het thema: Op Reis! Tentoonstelling 'Mooi Goed' stopt 13 mei.
Batavialand-24-De_Batavia_bij_de_Halve_Maen.jpg

Centraal tijdens de Meivakantie staat de aanwezigheid van de Halve Maen, een replica van een 17e-eeuws verkenningschip dat de wereldzeeën verkende. Bezoekers kunnen tevens voor de laatste keer de tentoonstelling ‘Mooi Goed!’ bewonderen én er worden veel speciale activiteiten georganiseerd. 
Batavialand-24-Moeder_en_Kind_in_de_Kajuit.jpg
Hoofdattractie: De Halve Maen
Terwijl de Batavia in de 17e eeuw fungeerde als een soort jumbojet voor het vervoer van grote ladingen en vele passagiers, was de Halve Maen de straaljager van haar tijd - snel en wendbaar, perfect voor het verkennen van nieuwe gebieden. Vanaf 2 april is de Halve Maen op bezoek bij Batavialand, het schip ligt aan de steiger van Batavialand, naast De Batavia. De Halve Maen is tot en met 12 mei elke dag toegankelijk tijdens de meivakantie met een Batavialand ticket, twee schepen voor de prijs van een dus. Op 13 mei kiest het schip weer het ruime sop. 
Batavialand-24-Halve_maen_stadsfront_Kampen.jpg

Laatste Kans: Tentoonstelling Mooi Goed!
Tot en met 12 mei kun je de tentoonstelling ‘Mooi Goed!’ bezoeken. Via een mix van fotografie, historische voorwerpen en artistieke belichting, worden bezoekers ondergedompeld in de intrigerende wereld van scheepsarcheologie. Dit is je laatste kans om deze bijzondere tentoonstelling te ontdekken, want 13 mei stopt ‘Mooi Goed!’ definitief. 

Workshops en Demonstraties
Bezoekers kunnen ook hun kennis verrijken door deel te nemen aan de speciale sessies waarin oude navigatiemethoden zoals het gebruik van het kompas, astrolabium en Jacobsstaf worden gedemonstreerd. Elke dag zijn er andere activiteiten, van speurtochten tot ambachtelijke workshops zoals spijkersmeden en kopje hakken. Batavialand is een leerzaam en boeiend dagje uit voor alle leeftijden.
Batavialand-Kajuit_Batavia_met_Navigatie_spullen.jpg

Voor meer informatie over de activiteiten bezoek de officiële website van Batavialand op:
https://www.batavialand.nl/meivakantie 

Praktische Informatie
Locatie: Batavialand, Nederland
Datum: Van 28 april tot en met 12 mei 2024
Openingsuren: Dagelijks toegankelijk van 11:00 tot 17:00 uur.