Ras al Khaimah een Emiraat met toeristische troeven

Ras al Khaimah abseilen29-11-19.  Ras al Khaimah wordt het helemaal. Nu nog een relatief onbekend Emiraat, maar dit land ontwikkelt zich in snel tempo tot een interessante toeristische bestemming.Op vakantie naar de Emiraten? De kans was dan groot dat de reis ging naar Dubai of Abu Dhabi. En dat terwijl de Verenigde Arabische Emiraten toch echt uit 7 deelstaten bestaan. Begrijpelijk is het wel, want Dubai en Abu Dhabi zijn het rijkst dankzij de olie waardoor daar alles goud is wat er blinkt en de wolkenkrabbers er bijna letterlijk tot in de hemel reiken. Toch zijn ook de andere Emiraten een bezoek meer dan waard. Ga bijvoorbeeld naar Ras al Khaimah dat zich in razend tempo ontpopt tot een volwaardige toeristische bestemming in het Midden-Oosten. Dat wil Ras al Khaimah de wereld laten weten ook en daarom is het komend jaar Gastbestemming van de Vakantiebeurs dat hiermee een nieuwe toeristische topper in huis heeft!
Ras al Khaimah avondlicht  

Ras al Khaimah is bijna niet te vergelijken met de bekende broertjes Dubai en Abu Dhabi, want het heeft feitelijk veel meer te bieden voor minder. Het lokale prijsniveau is namelijk lager dan bij de buren en het land is daarnaast ook een stuk relaxter. De belangrijkste toeristische troef is echter een fantastisch gebergte met de hoogste piek van de Verenigde Arabische Emiraten. Deze 1680 meter hoge top van Jebel Jais geeft Ras al Khaimah als opkomende toeristische bestemming ongekend veel meerwaarde in de regio. 

Langste zipline ter wereld
Die bergen lenen zich namelijk voor allerlei buitenactiviteiten als wandelen, mountainbiken en klimmen. En dankzij de hypermoderne Via Ferrata - een uitgezet parcours, gezekerd met stalen kabels - kunnen zelfs ongeoefende klimmers hier op plekken komen die normaal gesproken alleen aan echte berggeiten voorbehouden zijn. Wie liever omlaag gaat, is in die bergen ook op de juiste plek. Ras al Khaimah heeft namelijk vanaf de top van Jebel Jais de langste zipline ter wereld aangelegd. Beveiligd hangend in een soort harnas ‘vliegen’ durfals hier met snelheden van tegen de 160 kilometer per uur ruim 2800 meter aan een kabel vanaf de top naar beneden. Uniek in de regio, volstrekt uniek in de wereld! Recent geopend is de Jebel Jais Zipline Tour, een circuit van 7 ziplines variërend van 337 meter tot meer dan 1000 meter lengte.
Ras al Khaimah abseilen  

Jaarrond volwaardige zonbestemming
Eenmaal terug op aarde en een onvergetelijke ervaring rijker is het vervolgens fantastisch toeven op de schitterende stranden. Op het kunstmatige eiland Al Marjan en in de rest van Ras al Khaimah staan inmiddels grote resorts van de bekendste hotelketens ter wereld, zoals Hilton, Ritz Carlton en zelfs het Waldorf Astoria met naar eigen zeggen het beste steakhouse ter wereld. In Ras al Khaimah kun je bovendien gewoon van een alcoholische versnapering genieten en dat kan niet overal in de Arabische wereld. Ras al Khaimah is een jaarrond volwaardige zonbestemming. In de Nederlandse winter is het hier in de regel ook nog ruim boven de twintig graden en dat op slechts een uur of 6 vliegen. Als de schaatsen in Holland kortom kleumend uit het vet gaan, kun je in Ras al Khaimah het spectaculaire flyboarden leren waarbij je op twee sterke waterstralen vliegend meters hoog boven het water surft ...
Ras al Khaimah fietsen strand  

Ervaringen voor het leven
Bergen als in de Alpen, tropische stranden als in de Caraïben en dan ook nog een supervriendelijke bevolking, meer dan 7000 jaar Arabische geschiedenis en een onmetelijke woestijn gemaakt voor onvergetelijke avonturen in het zand. Ras al Khaimah lijkt wel het winnende lot uit de toeristische loterij te hebben hier in de regio en dat weten ze zelf ook. Niet voor niets stelt het Gastbestemming van de Vakantiebeurs dat Ras geen vakanties maar ervaringen voor het leven biedt. Voor het geld hoeft niemand het te laten. Ondanks de klinkende namen van de wereldberoemde luxe hotels, is het namelijk via een touroperator als TUI al mogelijk om een week memorabel te genieten in bijvoorbeeld Hilton al Marjan voor zo’n 700 euro. Niet duurder dus dan een winterse week Canarische Eilanden, terwijl je in Ras natuurlijk wel in de wereld van Aladdin verblijft. En vooruit: voor dat geld krijg je Dubai er gratis bij, want voor een vakantie naar Ras al Khaimah vlieg je naar de luchthaven van Dubai op slechts 45 minuten rijden van Ras al Khaimah.