Ras Al Khaimah nieuw parcours en afstand voor halve marathon

2-1-24. Deelnemers van wereldklasse komen naar het Midden-Oosten voor de halve marathon en overige afstanden in Ras Al Khaimah op 24 februari 2024. 
Ras_Al_Khaimah_halve_marathon-23-deelnemrs.jpg

De 17e jaarlijkse Ras Al Khaimah (RAK) Halve Marathon zal plaatsvinden op zaterdag 24 februari 2024. Het sportevenement, georganiseerd door Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) en onder het beschermheerschap van sjeik Saud bin Saqr Al Qasimi, lid van de Hoge Raad van de VAE en heerser van Ras Al Khaimah, introduceert een nieuw parcours op Al Marjan Island. Naast de race van 2 en 21,1 kilometer zal in het nieuwe jaar voor het eerst ook een 10 kilometer lange wegrace worden gehouden, waaraan een aantal van 's werelds beste langeafstandlopers zullen deelnemen. De nieuwe afstand wordt beschouwd als de perfecte tussenstap ter voorbereiding op een halve marathon.
Ras_Al_Khaimah_halve_marathon-23-finish_mannen.jpg

"We zijn verheugd om de nieuwe datum voor de populaire RAK Halve Marathon aan te kondigen. De afgelopen 17 jaar heeft het evenement zijn eigen positie verworven binnen de wereldwijde hardloopgemeenschap. Het plaatst Ras Al Khaimah in de schijnwerpers als locatie voor sportevenementen en trekt toeschouwers en deelnemers van diverse niveaus aan. De jaarlijkse race blijft kampioenen van wereldklasse voortbrengen en de lokale en internationale gemeenschap verenigen," zegt Raki Phillips, Chief Executive Officer van RAKTDA.

De RAK Halve Marathon trekt inmiddels al de aandacht van atleten van wereldklasse die zich onder ideale raceomstandigheden willen voorbereiden op de marathon van Londen en de Olympische Spelen in Parijs. Eerder dit jaar was er een Keniaanse dubbeloverwinning tijdens de 16e RAK Halve Marathon: Bernard Koech won de mannenrace in een tijd van 58:45 en Hellen Obiri kwam als eerste vrouw over de finish in 1:05:05.
Ras_Al_Khaimah_halve_marathon-23-finish_vrouwen.jpg
"We zijn vereerd met de organisatie van de RAK Halve Marathon, een van de meest opmerkelijke sportieve en sociale evenementen in de Verenigde Arabische Emiraten," zegt Peter Connerton, Managing Director van Pace Events en directeur van de RAK Halve Marathon. "Door de introductie van een tien kilometer lange wegrace en de mogelijkheid om teams te laten scoren via de Corporate Challenge, willen we de racedag groter en beter maken dan ooit tevoren en er tegelijkertijd voor zorgen dat de RAK Halve Marathon de beste langeafstandslopers ter wereld blijft aantrekken."

De inschrijving voor het jaarlijkse evenement met drie races is nu open, ga naar rakcalendar.ae 

www.visitrasalkhaimah.com | Facebook | Twitter | Instagram | LinkedIn | YouTube Hashtag: #VisitRasAlKhaimah